Tri novozaražene osobe koronavirusom na području županije

Pristigli rezultati testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus potvrdili su tri nova pozitivna slučaja COVID-19 infekcije, a riječ je o dva kontakta ranije oboljelih osoba te jednoj novooboljeloj osobi, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na današnjoj konferenciji za medije.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako je epidemiološka situacija i dalje vrlo dobra te kako je uz osam ozdravljenih osoba na području županije do sada ukupno zabilježeno 32 slučaja oboljenja uzrokovanih koronavirusom.

Ravnatelj OB „Dr. Tomislav Bardek“ Mato Devčić potvrdio je kako je u bolnici hospitalizirano ukupno pet osoba zaraženih koronavirusom te da novooboljele osobe imaju lakše simptome bolesti. Ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla dodala je kako se kod dvije osobe radi o ranije poznatim kontaktima dok kod jedne osobe traje epidemiološka obrada kontakata.

„Postoji lokalna transmisija virusa te sukladno tome i osobe koje ne možemo povezati s izvorom zaraze stoga apeliram na sve stanovnike da se ponašaju odgovorno i primjenjuju sve mjere prevencije“, upozorila je ravnateljica Vadla

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.