Novi slučajevi zaraze koronavirusom u županiji, ukupan broj popeo se na 16 osoba

Županijski Stožer za civilnu zaštitu objavio je najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Nakon što jučer nije bilo evidentiranih novih slučajeva, danas su izvijestili o četiri novozaražene osobe, tako da ih je sada na području županije ukupno 16 osoba koji su zaraženi virusom COVID-19. Od današnja četiri nova slučaja, kod svih se radi o kontaktima prethodno zaraženih osoba, izvijestio je danas na konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

„Od ukupnog broja oboljelih pet je na bolničkom liječenju, dvije su osobe otpuštene iz bolnice u kućnu samoizolaciju, a devet je osoba s blagim simptomima od početka dijagnoze na kućnom liječenju u samoizolaciji. Situacija je i dalje jako dobra i pod kontrolom naše epidemiološke službe i cijelog zdravstvenog sustava. Ovo je očekivano stanje na koje smo spremni, a važno je reći kako su novooboljeli bliski kontakti prijašnjih slučajeva, dakle već smo ih ranije registrirali“, kazao je načelnik Ljubić te zamolio građane da se pridržavaju svih mjera kako bi širenje zaraze i dalje bilo pod kontrolom.

Pored toga, iz županijskog stožera rekli su kako je, nastavno na izjavu ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjane Hanžeković po pitanju testiranih djelatnika Tim 1 i Tim 2 Hitne medicinske službe u Križevcima koji su 26. ožujka sukladno protokolu zbrinuli osobu kojoj je testiranjem nakon liječničke obrade utvrđena COVID-19 infekcija, utvrđeno kako je svih pet uzoraka djelatnika na COVID-19 infekciju – negativno.

Vezano

Komentari su zatvoreni.