Kod još četiri osobe u županiji potvrđena zaraza koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je u 12,00 sati na parkiralištu iza zgrade Županijske uprave održao konferenciju za novinare.

Na njoj su potvrdili još četiri nova služaja zaraze koronavirusom na području županije. Ukupno je 12 osoba zaraženo virusom COVID-19 na području županije, potvrdio je Ratimir Ljubić, dožupan i ujedno načelnik županijskog stožera.

„Ovako smo nešto očekivali i realno je da se u idućih nekoliko dana bude pozitivno još osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženima, no sve one su pod liječničkim nadzorom i nalaze se u samoizolaciji. Kontakti su poznati i naša epidemiološka služba radi odličan posao kako bi se širenje zaraze i žarište zadržalo u okvirima kontrole. Na tome im zahvaljujem kao i svim građanima koji poštuju i pridržavaju se mjera. Ovim putem molim da se ne provjerene informacije ne šire u javnosti kako se ne bi stvarala panika kod ljudi te kako se osobe koje su pozitivne na koronavirus ne bi stigmatizirale. Ponašajmo se odgovorno“, apelirao je načelnik Ljubić.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.