Najgori dan dosad: U Hrvatskoj je 586 osoba zaraženih koronavirusom

Nacionalni stožer civilne zaštite u 16 je sati izvijestio o novom stanju što se zaraze koronavirusom tiče u Hrvatskoj. Trenutno je 586 zaraženih osoba, u posljednja 24 sata imamo čak 91 slučaj novozaraženih. Nažalost, po tom je parametru ovo najgori dan što se tiče zarave virusom COVID-19.

“Razlog tome je nova bila lokacija na području Biograda i Zadra koja je počela najvjerojatnije u Biogradskoj bolnici te se prenijela na Zadar. U Zadarskoj bolnici je situacija stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite, dok zbog situacije u bolnici u Biogradu i činjenice da je značajan dio radnika u samoizolaciji, odlučeno je da se bolnica dezinficira i prenamijeni u bolnicu za sve bolesnike s tog područja koji će biti COVID-19 pozitivni”, objasnio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Alemka Markotić je komentirala kako nema pogoršanja osoba na respiratoru. “Bilo je mišljenje da ćemo jednog moći skinuti s respiratora, ali nismo to mogli učiniti”, kazala je te dodala da postoji još osoba koje bi mogle završiti na respiratoru, ali nisu u kritičnom stanju.

Na kraju je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poslao poruku povodom nadolazećeg poboljšanja vremena i temperatura koje će za vikend ponovno biti proljetne: “Nemojte dopustiti da vas lijepo vrijeme izmami van. Ostanite doma!”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.