Križevčani, držite se preporuka stručnjaka, izbjegavajte veća okupljanja!

Zbog pandemije koronavirusa cijela je Hrvatska, ali i Europa praktički u blokadi. Granice se zatvaraju, međunarodni letovi privremeno se zaustavljaju u sve većoj mjeri, a kako bi se spriječilo širenje ovog virusa, otkazana su sva javna okupljanja u cijeloj Hrvatskoj.

Stoga jutrošnje scene ispred jednog trgovačkog centra u Križevcima definitivno ne idu u prilog zajedničkoj prevenciji širenja koronavirusa. Naime, desetak minuta prije otvaranja trgovine koja radi od 8 sati moglo se vidjeti tridesetak osoba koje čekaju na ulazu kako bi se opskrbile namirnicama.

Iako smo posljednjih dana bezbroj puta mogli pročitati ili čuti kako je na javnim mjestima preporučeno držati razmak od 1,5 metra od drugih osoba, ovdje to, najblaže rečeno, nije bio slučaj i to treba jasno naglasiti kao primjer loše prakse.

U Hrvatskoj je u trenutku pisanja ovog teksta zabilježeno 57 slučaja zaraze koronavirusom. Još uvijek, srećom, nema smrtnih slučajeva, no to ne znači da odgovornost za potencijalno širenje zaraze ne postoji.

Od trenutne situacije u Hrvatskoj nipošto ne treba praviti paniku jer takve reakcije nikada nisu korisne, ali ne treba niti banalizirati problem te ignorirati uputstva struke.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.