Iz proizvodne hale kod Križevaca ukrali opremu vrijednu oko osam milijuna kuna

Najmanje osam milijuna kuna vrijedne strojeve, akumulator, električne kablove i vodiče te raznu građevinsku opremu ukralo je petero provalnika iz proizvodne hale kod Križevaca, zbog čega su pritvoreni i kazneno prijavljeni zbog teških krađa provaljivanjem.

Koprivničko-križevačka policija u srijedu je izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja Sisačko-moslavačke županije te 25, 19 i 29-godišnjakom i 30-godišnjakinjom s područja Zagrebačke županije.

Osumnjičeni su da su između 16. siječnja i 3. veljače u više navrata u mjestu Veliki Raven kod Križevaca provalili u proizvodnu halu tvrtke. Tamo su ukrali dva ručna viljuškara, akumulator, tvorničke ležajeve, bakrene i električne kablove s više razvodnih kutija, električne vodiče te raznu građevinsku opremu. Ukupnu vrijednost ukradene robe policija procjenjuje na najmanje osam milijuna kuna.

Iz policije ističu kako su brzom reakcijom dio ove skupine provalnika zatekli nedaleko od mjesta krađe. Zbog počinjenih kaznenih djela teških krađa provaljivanjem protiv osumnjičenih su podnesene kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku.

Vezano

Komentari su zatvoreni.