Grad danas potpisuje važnu Povelju i suradnju

Iz Grada Križevaca stigla nam je obavijest kako će se danas upriličiti potpisivanje dva važna dokumenta.

U 12 sati, u Maloj vijećnici Grada Križevaca, održat će se potpisivanje Povelje kojom bi Križevci postali član mreže Kreativni gradovi Hrvatske. Kreativni gradovi Hrvatske su inovativna mreža koja okuplja predstavnike lokalnih samouprava i zajednica te stručnjake iz kreativnih i kulturnih industrija kako bi zajedno osmislili modele upravljanja kulturnim i kreativnim resursima gradova radi pokretanja lokalnih ekonomija i stvaranja novih prilika za ulaganja. Cilj je kreiranje jedinstvenog identiteta gradova na temelju kojeg će se vršiti fokusirana ulaganja u razvoj za rast i radna mjesta. Riječ je o zajedničkom projektu Klastera kulturnih i kreativnih industrija u Hrvatskoj  i Udruge gradova čiji će predstavnici biti na potpisivanju.

Nakon toga, u u 13 sati u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci održat će se potpisivanje ugovora o suradnji s Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina. Od strane FIO-a dolazi nova dekanica izv.prof.dr.sc.Nina Begičević Ređep, bivši dekan prof.dr.sc. Neven Vrček, prodekanica za financijsko materijalno poslovanje izv.prof.dr.Marina Klačmer, prodekan za znanost izv.prof.dr.sc. Igor Balaban. Ispred KPC-a prisutan će biti mr.sc.Tihomir Hodak, a ispred Grada Križevaca gradonačelnik Mario Rajn.

Potpisivanjem Ugovora o odvijanju nastave za studente FOI-a u RCTP otvaraju se nove perspektive suradnje obrazovnih i znanstvenih institucija sa gospodarstvom. Zadnjih desetaka godina, dešavalo se da obrazovne institucije proizvode nove, akademski obrazovane stručnjake, koji nemaju adekvatna znanja koja se traže na tržištu rada, te samim time postaju neperspektivan kadar. Ovom suradnjom, RCTP i FOI mijenjaju tu lošu paradigmu, jer od samog početka razvijamo i inzistiramo na direktnoj suradnji poslodavaca sa RCTP-om i sa FOI na segmentima znanja koji poslodavci zahtijevaju od budućih radnika.

Osim toga, obrazovni proces će imati i komponentu direktne suradnje sa budućim potencijalnim poslodavcima na način da će tvrtke održavati pozivna predavanja na kojima će prezentirati probleme iz realiziranih projekata, te načine na koji su ti problemi riješeni.
Na taj način, studenti dobivaju uvid u stvarni IT projekt, dobivaju mogućnost razvoja načina razmišljanja potrebna za rad u IT sektoru, upoznaju u direktnom kontaktu buduće potencijalne poslodavce, poslodavci u direktnom kontaktu dobivaju buduće potencijalne radnike. Svi studenti će dobiti priliku da nakon završene akademske godine, preko ljeta rade u tvrtkama u RCTP-u te na taj način odmah primjenjuju stečena znanja, što će opet omogućiti da u trenu kada završe studij, budu odmah spremni

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.