Klub „Agata“ organizirao tradicionalno edukativno druženje

I ove je godine Klub žena s bolestima dojke „Agata“ Križevci organizirao edukativno druženje žena oboljelih od raka.

„Riječ je o tradicionalnom okupljanju, a okupljaju se udruge žena oboljelih od raka dojke. U Lovačkom domu u Šiljevcu nam svake godine ustupe dom, a mi nađemo kuhara i donesemo kolače. Uvijek imamo predavače, a danas su predavači iz DHMZ-a i govorit će o meteoropatiji, a doktor Shagir će govoriti o ranom otkrivanju karcinoma raka dojke,“ istaknula je predsjednica Kluba „Agata“ Nena Prosenečki.

Prije njihovog polaska u Lovačku kuću, pozdravio ih je gradonačelnik Mario Rajn poželjevši im ugodno druženje, ali i dobro zdravlje: „Iznimno mi je drago da se okupio značajan broj žena i drago mi je da međusobno razmjenjuju iskustva, ali se i opuštaju kroz druženje. Kao Grad ćemo uvijek davati podršku Klubu “Agata”.“

Druženju su se odazvale udruge žena oboljelih od raka dojke iz Đurđevca, Čakovca, Koprivnice i Dubrave pa je tako ispred dubravske Udruge žena liječenih od raka dojke Sv. Margareta Mira Turk pohvalila suradnju s Klubom „Agata“ dok je predsjednik Županijske lige protiv raka Čakovec primarijus Husseih Saghir kazao kakvo je ovo druženje hvalevrijedna akcija.

Edukativno druženje bilo je popraćeno predavanjem predstavnika iz DHMZ-a o meteoropatiji dok je doktor Shagir govorio o ranom otkrivanju raka dojke, a i ove je godine povremena kazališna družina Udruge „Agata“ održala kratki igrokaz i nasmijale okupljene.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.