Povodom Svjetskog dana Crvenog križa gradonačelnik upriličio prijem

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca koji se obilježava 8. svibnja, gradonačelnik Mario Rajn upriličio je prijem za Gradsko društvo Crvenog križa Križevci. Prijemu su prisustvovali predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci Franjo Husinec i ravnateljica Đurđica Trbus s ostalim djelatnicima te 33 gerontodomaćica koje su zaposlene u sklopu projekta „Pruži ruku potrebitima“.

Čestitke povodom obilježavanja ovog dana uputio je gradonačelnik zahvalivši na nesebičnom i humanom radu svim volonterima, aktivistima, dobrovoljnim darivateljima krvi, djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Križevci i gerontodomaćicama koje brinu o 180 osoba.
„Ne mogu dovoljno istaknuti zadovoljstvo radom što je Gradsko društvo Crvenog križa Križevci nositelj projekta, a Grad Križevci ponosni partner projekta „Pruži ruku potrebitima,“ istaknuo je gradonačelnik.

Zahvalu na prijemu uputio je predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Franjo Husinec dodavši kako se današnji dan obilježava u spomen na osnivača Međunarodnog pokreta Crvenog križa Henryja Dunanta. „Djelovanje Hrvatskog crvenog križa je iz godine u godinu sve složenije i sveobuhvatnije,“ istaknuo je predsjednik Husinec te zahvalio gradonačelniku na pružanju podrške Gradskom društvu Crvenog križa Križevci.
U ime 33 gerontodomaćica obratila se Tanja Poljak koja je naglasila kako korisnicima puno znači svakodnevna pomoć koju im pružaju, a kako su se za ovaj posao odlučile s obzirom da vole rad s ljudima i pomagati ljudima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.