Spektakl na Culture Shocku: Večeras od 20 sati u Hrvatskom domu smo Na rubu pameti

Danas nas na 15. Culture Shocku očekuje jedan od središnjih festivalskih događaja i prava kulturna poslastica. U Velikoj dvorani Hrvatskog doma gostuje eminentno ime hrvatske kazališne i glumačke scene – Dragan Despot.

On će izvesti nagrađivanu monodramu Na rubu pameti, koja je nastala prema istoimenom Krležinom romanu iz 1938., uz glazbu podlogu još jedne legende, ovaj puta glazbene – Arsena Dedića. Na rubu pameti prepoznata je kao vrhunski kazališni događaj koji je nagrađen svim relevantnim kazališnim nagradama, poput Nagrade Vladimir Nazor, Dujšinove nagrade, Nagrade Marul i Nagrade Slobodne Dalmacije na Marulovim danima te Nagrade Fabijan Šovagović na Festivalu glumca. U dramaturškoj i glumačkoj interpretaciji romana, Despot se promišljeno i precizno usredotočuje na životnu ispovijed intelektualca koji se usudio otvoreno suprotstaviti moralnoj hipokriziji malograđanskog društva i zbog toga podnosi nemilosrdnu osudu.

Ulaznice po cijeni 30 kuna mogu se nabaviti u Art Rock Caffeu ili online putem sustava Entrio.hr, a određeni kontingent bit će dostupan i na ulazu uoči predstave. Početak je zakazan za 20 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.