Održana prezentacija vatrogasne opreme i tehnike

U organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca i tvrtke KV protektion, j.d.o.o. iz Đelekovca u ponedjeljak je u prostorijama Vatrogasnog doma u Križevcima održana prezentacija vatrogasne opreme i tehnike i to opreme za spašavanje iz dubina i visina koju su prezentirali djelatnici tvrtke BIM iz Varaždina te opreme za rezanje različitih vrsta materijala stlačenim kisikom i specijalnim elektrodama, koju su prezentirali djelatnici tvrtke EBC Technology iz Varaždina.

Na prezentaciji opreme pored djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca bili su djelatnici javnih vatrogasnih postrojbi iz Koprivnice, Đurđevca, Čakovca, Zaboka, Krapine i Siska te zapovjednici vatrogasnih zajednica sa Požarnog područja Križevci. Isto tako na prezentaciji je bio i zapovjednik VZ KC-KŽ županije, Zvonimir Habijan, te predsjednik i zapovjednik VZG Koprivnice Ivan Golubić i Hrvoje Blažeković. Ukupno prezentaciji opreme prisustvovalo je preko 50 vatrogasaca iz ovog dijela Hrvatske.

Pozdravnu riječ i razlog ove prezentacije uputio je zapovjednik JVP Grada Križevaca Ivan Matosović, a potom su se prisutnima obratili u ime suorganizatora tvrtke KL protektion Ivan Golubić, te predstavnici tvrtki koje će prezentirati opremu kratkim opisom što će biti prezentirano.

Nakon uvodnih riječi prešlo se na radni dio gdje su prvo djelatnici tvrtke BIM predstavili raznovrsnu opremu za spašavanje iz dubina i visina, tronožce, mostove, užar, prsluke te ostalu osobnu i skupnu opremu.

Upečatljiv je bio prikaz predstavnika tvrtke EBC Tehnology, koji su prikazali rezanje različitih vrsta materijala pomoću posebnih elektroda i stlačenog kisika. Ovakav način rezanja materijala vrlo učinkovito se može primijeniti prilikom spašavanja iz ruševina, ulaska u zatvorene prostore, kontejnere i sl. gdje nije moguće ukloniti prepreke klasičnim načinima uređajima za autogeno rezanje ili brusilicama.

Vezano

Komentari su zatvoreni.