Održana redovna izvještajna skupština Udruge vinara i vinogradara „Bilikum“

Udruga vinara i vinogradara „Bilikum“ Križevci održala je u hotelu „Kalnik“ redovnu izvještajnu skupštinu. Na Skupštini je predsjednik Udruge Denis Maksić podnio Izvještaj o radu za 2018. godinu i pri tome iznio podatak kako Udruga ima 190 članova. U proteklom razdoblju održano je pet sjednica, članovi su sudjelovali na nekoliko sajmova i izložbama vina kako u Hrvatskoj tako i van granica, održana su i stručna predavanja te tradicionalne manifestacije poput Vincekova, Bartolova i Martinja.

U 2019. godini članovi Udruge nastavit će suradnju s Križevačkom udrugom pivara, kulturno-umjetničkim društvima, turističkim zajednicama, Gradom Križevci i Koprivničko-križevačkom županijom. I dalje će raditi na stručnim usavršavanjima, a u planu je i stručna edukacija na području Baranje.

Nakon usvajanja izvještaja uslijedila je pozdravna riječ gostiju pa su tako okupljene pozdravili i čestitali na radu predsjednik Udruge vinara i vinogradara „Sveti Vinko“ Sveti Petar Orehovec Miljenko Štimac, predsjednik Križevačke udruge pivara Aleksandar Karre i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović.

Predsjednik Gradskog vijeća posebno je pozdravio okupljene u ime gradonačelnika Marija Rajna i naglasio kako će Grad Križevci ove godine subvencionirati vinarima kupnju sadnica autohtone sorte vinove loze Kleščec, a u cilju očuvanja te sorte.

Vezano

Komentari su zatvoreni.