Instruktažni centar završava EU projekt ‘Obrazovanjem do zaposlenja’

U utorak, 8. siječnja 2019. u prostorijama Razvojnog centra i tehnološkog parka, Franje Tuđmana 20, Križevci, održat će se završna konferencija projekta Instruktažnog centra, ustanove za obrazovanje odraslih, Križevci, pod nazivom “Obrazovanjem do zaposlenja”. Vrijednost projekta financiranog iz sredstava Europskog socijalnog fonda je 1.154.953,77 kuna. Početak konferencije je u 11 sati.

Projekt „Obrazovanjem do zaposlenja“ financiran je unutar poziva Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja. Instruktažni centar ustanova za obrazovanje odraslih ovim je projektom provodila aktivnosti usmjerene prema stručnom osposobljavanju i usavršavanju polaznika.

Cilj projekta je unaprijediti znanja, vještina i sposobnosti 28 polaznika programa kako bi poboljšali konkurentnost na tržištu rada. Partneri u realizaciji projekta su HZZ Područni ured Bjelovar i HZZ Podučni ured Križevci. Projekt je trajao godinu dana, od 25. siječnja 2018. do 25. siječnja 2019.

Kroz projekt su se provodile i aktivnosti traženja ostalih potencijalnih polaznika, koji moguće nisu evidentirani kao nezaposlene osobe ili su zaposlene osobe te su se kroz navedene programe dodatno osposobili za zadržavanje postojećih ili traženje novih radnih mjesta. Kao rezultat provedbe projekta osposobljeno je 12 polaznika programa usavršavanja za montere fotonaponskih sustava i 16 polaznika programa obrazovanja za kuhare.

Vezano

Komentari su zatvoreni.