Uspješno održano još jedno županijsko natjecanje Modelarske lige

Foto: krizevci.hr


U dvorani Turističkog informativnog centra proteklog je vikenda održano 5. županijsko natjecanje Modelarske lige Koprivničko-križevačke županije.

Natjecanje su organizirali Zajednica tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, a suorganizator i domaćin bili su Zajednica tehničke kulture Križevci i Aero klub „Dragutin Novak“ Križevci.

Okupljene natjecatelje, njih 40, pozdravili su predsjednik Zajednice tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije Ante Starčević, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji Ana Mušlek koja je ujedno natjecanje proglasila otvorenim.

Na državno natjecanje plasirali su se Karlo Pavičić i Mika Krmpotić iz Aero kluba “Dragutin Novak” Križevci, članovi Zajednice tehničke kulture Križevci (mentori Ante Starčević i Danijela Jobač). Drugo mjesto osvojili su Ana Drača i Dorotea Stovrag iz Zajednice tehničke kulture Križevci (mentori Ante Starčević i Danijela Jobač) dok su treći bili Laura Kovačević i Matea Ščuka iz Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac (mentor Milan Kos).

Od gostujućih ekipa prvo mjesto zauzeli su Nikolina Zjačić i Dora Poznovija, drugi su bili Žan Grgić i Petar Cinrić dok su treće mjesto osvojili Mislav Albert i Marko Šikljan iz Osnovne škole Ivanska, mentor Damir Dončević.

Od domaće ekipe podmlatka, prvo mjesto zauzeli su Karlo Sačarić i Karlo Jašarović, drugo David Kapor i Vedran Šatvar te Ana Širjan i Juraj Rosler dok su treće mjesto osvojili Niko Šimunović i Dora Marin članovi Zajednice tehničke kulture Križevci (mentori Ante Starčević i Danijela Jobač).

Natjecanje Modelarske lige je zapravo ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva, a tom prigodom u dvorani TIC-a izloženi su i radovi tehničkog stvaralaštva mladih članova Zajednice tehničke kulture Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.