Kreće se u rješavanje problema vodoopskrbe Apatovca

Temeljem sastanka koji su predstavnici križevačke gradske uprave održali u Hrvatskim vodama vezano za problematiku vodoopskrbe naselja Apatovec, ove se godine planira započeti s izgradnjom precrpne stanice Apatovec, magistralnog cjevovoda Carevdar-Glogovnica-Osijek Vojakovački u duljini od 17,450 metara i precrpne stanice Carevdar. Procijenjena vrijednost izgradnje precrpne satnice u Apatovcu je 1.500.000,00 kuna, magistralnog cjevovoda 9,2 milijuna kuna dok je procijenjena vrijednost izgradnje precrpne stanice Carevdar 838.000,00 kuna.

Istovremeno će se krenuti s provedbom vodoistražnih radova kako bi se osigurao zasebni privremeni izvor vode za vodoopskrbu Apatovca. Iz Hrvatskih voda ističu kako je vodoistražne radove, koji obuhvaćaju geofizičke istražne radove te izvedbu zdenca traženog kapaciteta oko 1 litra po sekundi, moguće izvesti kroz nekoliko mjeseci za otprilike 250 do 300 tisuća kuna. Iz tog razloga, predstavnici Hrvatskih voda će sljedeći tjedan posjetiti Apatovec kako bi definirali obim radova i dali točne procjene te ukoliko pronađu tražene količine vode, hitno će se napraviti projekt spoja crpilišta na vodoopskrbu mrežu Apatovca koja je izgrađena.

Hrvatske vode u proteklom kratkoročnom razdoblju nisu ulagale u razvoj vodoopskrbe na distributivnom području Vodnih usluga d.o.o. Križevci jer isporučitelj vode nije uskladio svoju djelatnost s odredbama Zakona o vodama te se nisu ispunili kriteriji za sufinanciranje. Osnivanjem nove tvrtke Vodne usluge d.o.o. Križevci, Hrvatske vode su u Planu za 2018. osigurale sredstva za tu namjenu.

Osim na području Križevaca, Hrvatske vode financirat će i značajnije projekte vodoopskrbe na području općina Sveti Ivan Žabno i Sveti Petar Orehovec.

Vezano

Komentari su zatvoreni.