Srednja škola „Ivan Seljanec“ Križevci u programu „Škola za život“

Foto: arhiv kž.info

Od 26 srednjih škola u Republici Hrvatskoj, križevačka Srednja škola „Ivan Seljanec“ odabrana je za provođenje eksperimentalnog programa „Škola za život“.

Naime, na javni poziv za izvođenje eksperimentalnoga programa kurikularne reforme prijavile su se ukupno 143 matične osnovne škole i 231 područna te 72 srednje škole, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je popis 46 osnovnih i 26 srednjih škola u kojima će se program provoditi.

Osim Srednje škole „Ivan Seljanec“, s područja Županije prijavila se i Strukovna škola Đurđevac, a  Županija je dala suglasnost za navedene škole.

Odabrane škole mogu računati na mnoge pogodnosti, poput opremanja raznim sportskim rekvizitima, kemijskim i fizikalnim laboratorijima, informatičkom opremom, besplatnim tabletima za učenike i nastavnike, a tu su i stručna usavršavanja. Provođenje eksperimentalnog programa „Škola za život“ započinje ove jeseni, i to u 1. i 5. razredima osnovnih škola u svim nastavnim predmetima te u 7. razredima iz biologije, kemije i fizike. U srednjim školama provodit će se u prvim razredima gimnazija u svim nastavnim predmetima te u prvim razredima strukovnih škola s četverogodišnjim programima u općeobrazovnim predmetima.

Cilj mu je provjera primjenjivosti novih kurikuluma i oblika metoda rada te novih nastavnih sredstava kako bi se povećale kompetencije učenika u rješavanju problema te motivirali učitelji i nastavnici, a ukupno je osigurano 150 milijuna kuna iz državnog proračuna, sredstava europskih socijalnih fondova i Europske komisije.

Vezano

Komentari su zatvoreni.