U Gradskoj knjižnici obilježen Međunarodni dan žena predstavljanjem knjige Josipe Pavičić Berardini

Foto: Krizevci.hr

IMG 7851

Povodom Međunarodnog dana žena, u organizaciji Grada Križevaca i Gradske knjižnice „Franjo Marković“ jučer je u multimedijskoj dvorani održano predstavljanje knjige Josipe Pavičić Berardini „Šest milimetara“. Riječ je o inspirativnoj i edukativnoj knjizi u kojoj je autorica ispričala svoju borbu protiv raka dojke, najčešćeg tipa raka kod žena.

Uvodno su okupljene žene pozdravile ravnateljica Gradske knjižnice Marjana Janeš-Žulj, Marija Heruc ispred Udruge „Agata“ i gradonačelnik Mario Rajn koji je uputio čestitku ženama povodom njihovog dana te istaknuo kako je osim obilježavanja Međunarodnog dana žena, cilj ovog događaja bio osvijestiti žene o borbi protiv raka i važnosti prevencije. Ovom predstavljanju osim Udruge Agata, odazvala se i Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije te Srednja škola Koprivnica koja je za sve žene pripremila edukativne materijale.

Autorica je detaljno ispričala kako se nosila s bolešću i na kraju uputila jednu važnu poruku, ako možemo svoje vrijeme odvojiti za primjerice odlaske na kave ili ako možemo voditi brigu da redovito servisiramo auto, tada možemo i jedan dan u godini posvetiti svom sistematskom pregledu jer ako nemamo zdravlje, nemamo ništa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.