U POU Vrbovec premijera kratkog igranog filma ‘Ako oćeš vesel biti’

U nedjelju, 26. studenog s početkom u 19 sati bit će održana premijera igranog filma „Ako oćeš vesel biti“ u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec. Ova kratkometražna komedija, nastala kao vježba potjere na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, a snimljena u cijelosti u Vrbovcu i okolici u produkciji filmske udruge Avis Rara Studio, otvorit će završnu projekciju 49. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva.

Radnja prati pretjerano uzbuđenu mladenku Katicu koja istrči iz crkve s vlastitog vjenčanja da se pomokri u dvorištu obližnje kleti svog tate. Dok njen izabranik Ivek čekajući je pije s budućim tastom, otkrije mu da se predomislio i da je ipak ne želi oženiti. Inače dobroćudni veseljak, no sada zatečen i razjaren, Katičin otac Željko započne potjeru za odbjeglim zetom kroz vinograde i gorice vrbovečkog kraja…

Scenarij i režiju potpisuje Augustin Koprić, snimatelj je Zvonimir Ćurić, a uloge su ostvarili Hrvoje Pajur, Željko i Mateo Žunić te Ivona Pavičić. Nakon premijerne projekcije filma bit će prikazani i Avis Rarini drugi dosadašnji filmovi te dokumentarne reportaže o Vrbovcu iz produkcije Hrvatske radiotelevizije.

Komentari su zatvoreni.