Podravsko-prigorski vatrogasci ponovno otišli u pomoć Dalmaciji

DRAVA.INFO JAVLJA Vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije sinoć su ponovno odjurili u pomoć kolegama u Dalmaciji, već četvrti puta ovoga ljeta.

Razlog za novu izvanrednu dislokaciju su požari koji haraju u zadarskom zaleđu, diljem Splitsko-dalmatinske županije, na otoku Hvaru i drugdje. Naši su vatrogasci upućeni u okolicu Zadra. — Po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića, jučer je 23-oje vatrogasaca upućeno na područje Zadarske županije, točnije u Benkovac, gdje je desetak velikih aktivnih požara — rekao je Dravi.info zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan.

— Dolje su naši dečki angažirani s dvije auto-cisterne i tri kombi vozila, a zapovjednik im je Tomislav Miklin iz JVP Križevci. Oni će biti na raspolaganju glavnom vatrogasnom zapovjedniku uz vatrogasne snage iz cijele Hrvatske, kao i zračne snage.

Uz ovakve dislokacije koje se događaju u hitnim situacijama, vatrogasci iz Podravine i Prigorja svakog ljeta i redovno pomažu kolegama na Jadranu. — Ovo nam je već četvrta izvanredna dislokacija uz pet smjena koje imamo; petu smjenu pripremamo za redovne dislokacije na Jadranu, u Nacionalnom parku Brijuni i na Konavlima — pojasnio je zapovjednik Habijan.

U Benkovac su otišli vatrogasci iz JVP-a Koprivnica, Križevci i Đurđevac te DVD-a Sigetec, Rasinja, Novigrad Podravski, Sv. Petar Orehovec, Sv. Ivan Žabno i drugi.(Drava.info)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.