Treća izvanredna dislokacija podravsko–prigorskih vatrogasaca u Dalmaciju

Temeljem zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH u ranim jutarnjim satima 18. kolovoza izvršena je 3. dislokacija vatrogasaca i vatrogasnih vozila sa područja Koprivničko-križevačke županije na područje Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. Sa križevačkog područja na ispomoći se nalazi jedan djelatnik JVP Grada Križevaca i četiri pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Dislocirano je ukupno 24 podravsko–prigorskih vatrogasaca, od toga 8 pripadnika Javnih vatrogasnih postrojbi te 16 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava. Od DVD-a sudjeluju Domaji, Koprivnica, Rasinja, Kalinovac, Đurđevac, Glogovac, Novigrad Podravski i križevačko područje, a vatrogascima zapovijeda Antonio Popijač iz JVP Koprivnica.

Od opreme na gašenje požara upućena je jedna auto-cisterna i tri kombi vozila za prijevoz vatrogasaca, a sami vatrogasci su opremljeni propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima. Pored vatrogasnih snaga Koprivničko-križevačke županije, na požarište su trenutno dislocirani i vatrogasci iz Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije te iz Državne interventne jedinice iz Zadra.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Bravo za naše dečke i SVE vatrogasce! Ovog ljeta, stvarno ste se naradili.
    Svima, iskreno HVALA!

Komentari su zatvoreni.