Goran Hlebec u 17 dana prošao biciklom od Zagreba do Ohrida

U ponedjeljak, 14. kolovoza, nakon 17 odvoženih dana i prijeđenih 1780 kilometara, uz nekoliko dana odmora, Križevčanin Goran Hlebec prošao je put biciklom od Zagreba do Ohrida u Makedoniji. Na ovaj podvig vrijedan divljenja čerdesetjednogodišnji Hlebec, inače glazbenik, tamburaš i aranžer, krenuo je iz hrvatske metropole 23. srpnja, a itinerer puta vodio je preko Nove Gradiške, Kozare, Banja Luke, Vlašića, Zenice, Sarajeva, Konjica, Mostara, Čitluka, Gackog, Tjentišta, Foče, Višegrada, Užica, Čačka, Niša, Leskovca, Skoplja i Prilepa, Dojrana i Galičice.

– Hvala svim divnim ljudima koje sam imao prilike upoznati putem, naveo je kratko Hlebec na svom Facebook profilu gdje se mogu pronaći i sve etape njegovog putovanja zabilježene putem aplikacije Sports Tracker, a njegov otac Željko, inače umirovljeni strojarski tehničar koji se desetljećima strastveno bavio fotografijom, planinarstvom i novinarstvom, ponosno je istaknuo:
– Oduševljeni smo njegovom upornošću i izdržljivošću i ispunjeni ponosom i radošću!

Goran Hlebec rođen je 1976. godine u Križevcima, gdje je završio glazbenu školu za harmoniku istovremeno svirajući i tamburu u tamburaškom orkestru škole. Od 1995. do 1999. godine član je orkestra KUD-a “Ivan Goran Kovačić” iz Zagreba, a od 1999. stalno je zaposlen u orkestru Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado. Sudjelovao je na nekoliko koncerata Hrvatskog tamburaškog orkestra, a od 2010. godine radi na pripremama orkestra kao voditelj dionice i aranžer. Radio je s nekoliko manjih glazbenih sastava, od kojih se najviše ističe “Serbus”.

U slobodno vrijeme bavi se istraživanjem povijesti tambure i tamburaške glazbe, kao i pisanjem aranžmana za manje sastave i velike tamburaške orkestre. Bavi se i glazbenom produkcijom u vlastitom studiju, što mu je donijelo i nekoliko glazbenih nagrada “Porin”. Prošle je godine izdao “Notnu zbirku klasičnih skladbi za tamburaški kvartet” koju potpisuje kao autor, aranžer i urednik i koja sadrži 46 klasičnih skladbi obrađenih za tamburaški kvartet A i G sustava kao i popratni DVD na kojem se nalaze dionce i audio zapisi za vježbanje. Vrijedi spomenuti da su u pripremi izdanja još sudjelovale Križevčanke Tamara Pap, koja je grafički oblikovala naslovnicu, te Sonja Mrnjavčić, koja je bila zadužena za lekturu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.