Pet subota zaredom idu Križevačke tehnološke večeri

U subotu, 29. srpnja 2017. godine u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci s početkom u 18 sati održat će se 1. Križevačka tehnološka večer, dvosatni poslovno-tehnološki događaj koji organizira inicijativa mladih informatičara i entuzijasta za nove tehnologije. Kako stoji u najavi događaja na Facebooku, nastupit će govornici i predavači iz različitih poduzeća i područja primjene tehnologija, koji će ukratko predstaviti čime se bave i tako pokušati privući što više interesa i potaknuti nove suradnje.

– Uz iskustvo ljudi zaposlenih u tvrtkama raznih profila želimo približiti tehnologije koje se koriste u poslovnim sustavima te tako pokušati što više zainteresirati javnost za informatiku i općenitije za tehnologiju koja nas okružuje, istaknuo je Danijel Martinek, jedan od organizatora događaja i pokretača ove inicijative koja broji već dvadesetak mladih informatičara, inženjera i studenata koje zanimaju nove tehnologije.

Podršku organizaciji Križevačkih tehnoloških večeri dao je Grad Križevci, na čelu s gradonačelnikom Marijom Rajnom koji je svesrdno pozdravio čitavu inicijativu za razmjenom tehnoloških znanja i okupljanja mladih stručnjaka što je sigurno jedna od kvalitetnih pretpostavki za pokretanje novih poslova i otvaranje novih radnih mjesta u gradu, posebno onih vezanih uz Razvojni centar i tehnološki park Križevci.

Kao organizator Križevačkih tehnoloških večeri potpisana je Zajednica križevačkih informatičara, kao još uvijek neformalna inicijativa, no od Martineka saznajemo da je u planu i osnivanje udruge, za što već sada vlada veliki interes.

– Cilj udruge bio bi povezati informatičare, inženjere i sve koje zanima tehnologija u jednu zajednicu gdje bismo jedni druge educirali i motivirali za daljnji razvoj tehnologija u svrhu razvoja gospodarstva Grada Križevaca, dok su ideje i planovi ostvariti suradnju s poduzećima, dovesti predavače u svrhu edukacije, organizirati raznovrsne radionice i natjecanja u kojima bi uključili već postojeće udruge iz sličnih područja djelovanja, objasnio je Martinek, poručivši da su otvoreni za nove ideje i prijedloge.

Ulazak na Križevačke tehnološke večeri bit će slobodan za sve zainteresirane, a nakon događaja posjetitelji će moći razgovarati s predavačima u neformalnom druženju. Isto tako organizatori pozivaju potencijalne govornike da interes iskažu prijavom elektroničkom poštom na konferencija.krizevci@gmail.com.

Vezano
1 komentar
  1. buba.ba piše:

    za svaku pohvalu

Komentari su zatvoreni.