Četvero križevačkih vatrogasaca sudjeluje u gašenju požara u Dalmaciji

Prema informacijama iz Javne vatrogasne postrojbe Grada Križevaca, jučer je, temeljem zapovijedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH Slavka Tucakovića, u ranim popodnevnim satima izvršena dislokacija vatrogasaca i vatrogasnih vozila s područja Koprivničko-križevačke županije na područje Grada Splita.

Dislocirano je ukupno 8 pripadnika javnih vatrogasnih postrojbi i 19 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava te županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan. Od opreme na gašenje požara prema Splitu su upućene tri auto-cisterne, tri kombi vozila za prijevoz vatrogasaca te jedno zapovjedno vozilo.

S križevačkog područja na ispomoći se nalaze Tomislav Miklin, djelatnik JVP Grada Križevaca i tri pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava – Dragutin Lacković iz Đurđica, Damir Car iz Svetog Petra Orehovca i Željko Rusan iz Srednjeg Dubovca.

Na temelju jutrošnjih kontakata dobiveni su podaci da su odmah po dolasku bili upućeni u mjesto Žrnovnica gdje su cijelu noć vršili gašenje požara da bi tijekom jutarnjih sati bili prebačeni u mjesto Podstrana. Iz JVP Grada Križevaca javljaju da su u stalnom kontaktu s njima i za sada su dobro iako su probdjeli noć, imaju dovoljno hrane i pića.

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Divno!
    Svaka čast na zajedništvu, i za primjer SVIMA nama, i onima koji stalno ustajavaju na podjeli?!
    Zahvala SVIMA, za trud, napor i veliko srce u obrani kilometrima ugroženih područja, i orkanskoj buri unatoč!
    Sretno i svako dobro SVIMA!

Komentari su zatvoreni.