Danas završava predizborna kampanja – lokalni izbori u nedjelju!

U nedjelju, 21. svibnja 2017. u Hrvatskoj se održavaju lokalni izbori. Birači s područja Grada Križevaca biraju gradonačelnika ili gradonačelnicu između četvero kandidata: 1. Branko Hrg (HDS-HDZ-HSLS-Mreža), 2. Ivan Majdak (SDP-HSSBR-HNS-HSU-Laburisti), 3. Mario Rajn (Grupa birača), 4. Ivana Šatrak (HSS). Osim toga, birači će glasovati za izbor članova Gradskog vijeća odabirom jedne od 6 kandidacijskih listi: 1. HDZ (nositelj: M. Devčić), 2. HDS-HSLS (B. Hrg), 3. HSS (M. Vuković), 4. Mreža (H. Gužvinec), 5. Grupa birača (M. Rajn), 6. SDP-HSSBR-HNS-HSU-Laburisti (I. Majdak).

Uz dva glasačka listića za gradske kandidate i liste, birači se trebaju izjasniti na još dva – za izbor župana Koprivničko-križevačke županije te izbor članova Županijske skupštine. Kandidati za župana su: 1. Darko Koren (Mreža), 2. Željko Lacković (Grupa birača), 3. Mladen Švaco (Grupa birača), 4. Slavko Tucaković (SDP-HSS-HNS-HSU-Laburisti). Liste za Županijsku skupštinu ponudili su: 1. HDZ (nositelj: D. Sobota), 2. HDS-HSLS (I. Vuk), 3. HSS-SR – A-HSP (M. Bingula), 4. Grupa birača (Ž. Lacković), 5. Mreža (D. Koren), 6. SDP-HSS-HNS-HSU-Laburisti (S. Tucaković), 7. Grupa birača (M. Švaco).

Petak – dan predizbornih skupova

Već u 10 sati na Nemčićevom trgu će se održati završni predizborni skup aktualnog gradonačelnika Branka Hrga, njegovih zamjenika te kandidata čak tri liste stranaka koalicije HDS-HDZ-HSLS-Mreža. Kako navode, “družiti ćemo se uz podjelu promotivnih materijala, križevačko pivo, a naći će se i nešto za prigristi”.

Nezavisni kandidat za gradonačelnika Mario Rajn, koji je gradski predizborni skup održao na Nemčićevom trgu prije tjedan dana, danas će se od 10 sati s građanima družiti na informativnom štandu na istom trgu, a otvoren je i njegov “Ured budućeg gradonačelnika”, koji zainteresirani građani redovito posjećuju već 2.5 mjeseca. Završni predizborni skup Rajn će održati večeras u Lemešu Križevačkom, od 20 sati.

U 11 sati na Trgu J.J. Strossmayera kandidatkinje i kandidate za nadolazeće lokalne izbore predstavit će Hrvatska seljačka stranka (HSS), a u pozivu navode da su za vrijeme i poslije predstavljanja odabrali “najfinije slastice kupljene i dobivene isključivo od lokalnih proizvođača za naše vjerne posjetitelje”.

Gradski SDP poziva sve sugrađane da im se pridruže na završnom skupu kandidata za gradonačelnika Ivana Majdaka i koalicije SDP, HSS BR, HNS, HSU I HL na Trgu A. Nemčića u 19 sati. Na završnom skupu biti će predstavljeni svi kandidati s njihove liste za Gradsko vijeće, glavne točke programa te kandidati za zamjenike gradonačelnika, nakon čega “podružiti ćemo se uz hladno pivo i najbolje hitove DJ-a Djuke”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.