Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

U Križevcima postavljene tri nove kante za pseći otpad

Vlasnici pasa u Križevcima od 12. travnja na raspolaganju imaju tri nove kante za pseći otpad koje je donirao dm u sklopu kampanje “Kad se naše šape slože”. Zahvaljujući suradnji Grada Križevaca i dm-a te glasovima građana, kante su postavljene na Trgu Antuna Nemčića i Strossmayerovom trgu.

– Postavljanjem tih kanti omogućit će se jednostavnije održavanje javno zelenih površina te olakšati građanima provođenje Odluke o komunalnom redu. To je potreba svakog grada pa tako i Križevaca gdje je broj kućnih ljubimaca u stalnom porastu, izjavio je Anđelko Nervo, pročelnik Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti Grada Križevaca.

– Kampanjom “Kad se naše šape slože” dm želi potaknuti vlasnike kućnih ljubimaca na odgovorno ponašanje i brigu o okolišu. U ime dm-a zahvaljujem svim građankama i građanima Križevaca koji su glasali u kampanji i Gradu Križevcima i koji će preuzeti brigu o kantama te tako pomoći dm-u u ostvarenju cilja da naši Križevci budu još uredniji, izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

U sklopu kampanje za čišći okoliš i odgovornu brigu o ljubimcima dm će donirati ukupno 100 kanti koje će biti postavljene u 24 grada i naselja diljem Hrvatske na lokacijama koje su odabrali građani. Brigu o kantama preuzet će jedinice lokalne samouprave kako bi u suradnji s dm-om vlasnike kućnih ljubimaca diljem cijele Hrvatske potaknuli da posvete još više pozornosti brizi o čistoći okoliša u gradu.

wpDiscuz