U Križevcima postavljene tri nove kante za pseći otpad

Vlasnici pasa u Križevcima od 12. travnja na raspolaganju imaju tri nove kante za pseći otpad koje je donirao dm u sklopu kampanje “Kad se naše šape slože”. Zahvaljujući suradnji Grada Križevaca i dm-a te glasovima građana, kante su postavljene na Trgu Antuna Nemčića i Strossmayerovom trgu.

– Postavljanjem tih kanti omogućit će se jednostavnije održavanje javno zelenih površina te olakšati građanima provođenje Odluke o komunalnom redu. To je potreba svakog grada pa tako i Križevaca gdje je broj kućnih ljubimaca u stalnom porastu, izjavio je Anđelko Nervo, pročelnik Upravnog odjela za stambeno-komunalne djelatnosti Grada Križevaca.

– Kampanjom “Kad se naše šape slože” dm želi potaknuti vlasnike kućnih ljubimaca na odgovorno ponašanje i brigu o okolišu. U ime dm-a zahvaljujem svim građankama i građanima Križevaca koji su glasali u kampanji i Gradu Križevcima i koji će preuzeti brigu o kantama te tako pomoći dm-u u ostvarenju cilja da naši Križevci budu još uredniji, izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

U sklopu kampanje za čišći okoliš i odgovornu brigu o ljubimcima dm će donirati ukupno 100 kanti koje će biti postavljene u 24 grada i naselja diljem Hrvatske na lokacijama koje su odabrali građani. Brigu o kantama preuzet će jedinice lokalne samouprave kako bi u suradnji s dm-om vlasnike kućnih ljubimaca diljem cijele Hrvatske potaknuli da posvete još više pozornosti brizi o čistoći okoliša u gradu.

Vezano
1 komentar
  1. DAMIR KELEK piše:

    Tri kante za pseći otpad u ovih 20 godina .Stvarno se puno radilo.Na moje pitanje :Da li je netko platio kaznu ako ga je komunalni redar ulovio a da nije otpad pokupio?Odgovor je glasio! Nekolicinu ljudi smo pismeno upozorili.Pa se postavlja pitanje za koji to rad komunalni redari dobivaju plaću ako je grad bio pun izmeta a oni su se oglušili da ikome naplate kaznu a time ujedno i zarade svoje plaće.Zna se da u drugim civiliziranim zemljama strogo je kažnjivo bacati opuške ,žvakače ,psi se vode na uzici ,izmet se kupi i baca u kante posebno određene za takvu vrstu otpada, dok kod nas to nije slućaj. Čak imam osjećaj da se potiće ljude da rade prekršaje.Naši gradski vjećnici svjesni su svega toga ali njima oćito nije jasno da se po tim istim travnjacima igraju i naša djeca o kojoj bi oni trebali itekako brinuti jer su zbog toga i plaćeni a i postavljeni na te pozicije da se brinu o gradu i njenim građanima.Bio sam jednom prisutan na sjednici gradskog Vijeća i mogu Vam reći da je to sve jedna lakrdija.Svi prijedlozi oporbe u pravilu su bili odbaćeni a kada je došlo na red glasanje o nećemu ili nekome ako se ticalo vladajućih, uvijek je prolazilo ( jer su imali većinu).Promatrajući sve to uočio sam da je i oporba imala po meni nekoliko kvalitetnih prijedloga ali politika i političari su velike kurve i gledaju samo svoj interes,te ovom prilikom molim građane da dobro sagledaju situaciju u našem gradu te da se odluće na ovim nadolazećim izborima za osobu mlađe dobi ,neiskvarenu ,nadasve poštenu koja će narednih nekoliko mandata voditi naš grad ka svjetlijoj budućnosti.To se može postići samo Vašim izlaskom na birališta jer je to jedino mjesto gdje mi građani odlućujemo o svojoj sudbini.

Komentari su zatvoreni.