Dario Juričan, redatelj filma Gazda: ‘Hrvatska javnosti, iskreno se kajem!’

Povodom izjava eminentnih ekonomskih stručnjaka, bivših i sadašnjih ministara lijevih i desnih vlada, iskreno se kajem za širenje loših vijesti o Agrokoru. Nije mi bila namjera niti u kom pogledu naštetiti ugledu i časti poduzetnika, filantropa i počasnog građanina Jastrebarskog Ivice Todorića.

“Kao čovjek jasne vizije, visokih organizacijskih i nadasve rukovodećih sposobnosti, Ivica Todorić posebnu pažnju posvećuje izgradnji prepoznatljive korporacijske kulture, a jasne i ambiciozne razvojne vizije, moderna organizacija i motiviranost zaposlenika omogućile su da u novim okolnostima Agrokor ostvari rezultate koji im daju pravo na zadovoljstvo i na dodatni optimizam”. Tako Ivica Todorić vidi sebe, a ja nemam razloga ne vjerovati mu.

Agrokor je tvrtka koja hrani 60.000 usta, čini veliki dio hrvatske poljoprivrede i nikada ne bi radio kontra zakona. Ako ćemo govoriti o nastanku kompanija i privatizaciji, Agrokor ima besprijekornu reputaciju i zato ne vidim razlog da se o njemu kritički piše, šire defetističke ili lažne vijesti. U tom duhu također treba pozdraviti odluke svih televizija s nacionalnom koncesijom da se ne emitira film Gazda.

Nadam se da će Agrokor preživjeti sve nedaće, jer da nema Agrokora, o kome bih radio filmove? Propao bih k’o Feral bez Franje… U znak podrške našoj najvećoj kompaniji platiti ću misu za Agrokor. Pozivam i druge da učine isto.

Vezano

Komentari su zatvoreni.