Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

PROTESTNI PLES Protestnim plesom i puštanjem balona u zrak, petu godinu zaredom udruge provode svjetsku kampanju Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

Milijarda ustaje 2017. imala je za središnju temu ekspoloataciju žena i izgradnju globalne solidarnosti – dok nasilje ne prestane, a udruga osoba s invaliditetom Križevci, udruga HERA i grad Križevci priključili su se svjetskoj kampanji Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama te odlučili nastaviti s temom pobune: Milijarda ustaje.

Točno u 12 sati na Strossmayerovom trgu pred prolaznicima, vrtićancima i članovima udruga, Križevačke mažoretkinju izvele su s volonterima iz Volonterskog centra LINK plesnu točku Break the Chain.

U zrak je pušteni crni baloni koji simboliziraju smrtne stradalih žrtve nasilja u Hrvatskoj. Podršku kampanji u ime Grada Križevaca i Koprivničko-križevačke županije dali su župan Darko Koren, gradonačelnik Branko Hrg te njegovi zamjenici Tomislav Katanović i Ivan Vuk.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Hvale vrijedna akcija!
    Lijepo je doživjeti da su se svjetske Udruge odlučile okupiti- ujediniti, oko ovako jedne plemenite akcije.
    Da, pomalo je i paradoksalno, da sve napreduje, pa tako i ljudska svijest, ali uvjek ima onih, koji svojom snagom pokazuju moć. Ali, ne znam, gdje je tu zadovoljstvo, kad je pobjeda i onako izvjesna?
    No, nadajmo se da će ovakvi apeli uspjeti, i da će nasilja biti sve manje.
    Pa, sretno nam bilo!

Komentari su zatvoreni.