Andrej Plenković posjetio Križevce: Grad treba novu sportsku dvoranu

img_5129_andrej_plenkovic_posjet_krizevci_donacija_2016PREMIJER DAROVE NOSI Premijer Andrej Plenković posjetio je Križevce gdje je uručio ravnatelju Caritasa Križevačke eparhije pateru Ivanu Radeljaku jednokratnu pomoć u prehrambenim proizvodima u vrijednosti od 3.650.000 kuna.

Premijer se prilikom posjeta Križevcima sastao s domaćinima, županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom kako bi se upoznao s potencijalima županije i grada Križevaca. Uz premijera Plenković, prisutna je bila i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

img_4988_andrej_plenkovic_posjet_krizevci_donacija_2016– Razmotrili smo pitanje rješavanja projekta gospodarenja otpadom Piškornica i daljnje unaprjeđenje prometne povezanosti cijele županije. Vidjeli smo pozitivne učinke ove brze ceste koja dolazi direktno do Križevaca. Smatram da je to u razvojnom pogledu jedno od pitanja o kojima moramo voditi računa, isto tako i o daljnjem razvoju vodoopskrbnog sustava što je također važno. Govorili smo i o značaju Podravke kao jedne od važnijih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj koja je bitna za cijeli gospodarski sustav – ispričao je Plenković zaključke sa sastanka.

img_5046_andrej_plenkovic_posjet_krizevci_donacija_2016Župan Koren nakon razgovora s premijerom bio je dobre volje i optimističan po pitanju razvoja budućih projekata.

– Poseban naglasak smo stavili na daljnji razvoj prometne infrastrukture. Naravno da je u fokusu nastavak gradnje brze ceste od Križevaca već prema predviđenim planovima. Premijer je izrazio svoje mišljenje da je ova povezanost grada Križevaca preduvjet gospodarskog razvoja i da će u  budućnosti podržati nastavak tog projekt – ispričao je Koren aludiravši na nastavak brze ceste koju željno iščekuju stanovnici koprivničkog kraja.

img_5120_andrej_plenkovic_posjet_krizevci_donacija_2016Premijer je ispričao i detalje sastanka s čelnim čovjekom Križevaca i njegovim zamjenicima.

– S križevačkim gradonačelnikom Brankom Hrgom razgovarali smo kako pomoći infrastrukturu svih naselja oko Križevaca. Shvatili smo da postoji i pitanje odgovarajuće sportske dvorane. Grad Križevci očito ima jako kvalitetan model glede prava građenja na bivšim vojnim objektima i mislim da su na taj način uspjeli dosta dobro i racionalno razviti različite gradske projekte. U svakom slučaju, ovaj ćemo dijalog nastaviti i ocjenjujem ga korisnim i partnerskim.

img_4970_andrej_plenkovic_posjet_krizevci_donacija_2016Novinare je zanimalo zašto je premijer u svom prvom državničkom posjetu županiji posjetio Križevce, a ne Koprivnicu koja je njeno središte.

– Pa dobro, ja sam bio par puta u Koprivnici. Glavni razlog današnjeg posjeta je odluka Vlade da se križevačkoj eparhiji da ova važna potpora iz robnih zaliha. Izabrali smo Križevce, no to ne znači da manje volimo Koprivnicu – zaključio je Plenković.(ePodravina.hr)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Drago mi je čuti da je nas je Premijer posjetio i donio pozamašnu donaciju, jer kako znamo i potrebe su velike.
    Mogao je i vidjeti dosta lijepih “novih” projekata, koji si stvarno oplemenili naš Grad.
    Nadam se, da će se konačno, početi raditi za opće dobro svih, bez suvišnog politiziranja, kojeg smo se naslušali u ovih zadnjih 25. god.
    Našoj Vladi, Gradu i Županiji, želim još brži napredak.

Komentari su zatvoreni.