Križevačke mažoretkinje sudjelovale na državnom natjecanju

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kzmz zajedno

U nedjelju 28.02. u Bedekovčini održalo se državno natjecanje za solo formacije, 27. kvalifikacijski turnir za Europsko i Svjetsko prvenstvo u organizaciji Saveza Mažoretkinja i Pom-pon timova Hrvatske i Bedekovčanskih mažoretkinja.

Na natjecanju su sudjelovala 22 tima iz cijele Hrvatske, a suci su tom prilikom ocijenili čak 210 koreografija u solo, duo/trio i mini kategoriji.
Križevačke mažoretkinje nastupile su s 12 koreografija te se ponovno okitile titulom državnih prvakinja u čak 3 kategorije.

kzmz juniorke

kzmz kadetkinje

Juniorke Elena Stella Buzina i Magdalena Čapek osvojile su zlato u kategoriji duo štap, a zlatne su bile i mini formacija kadetkinja te juniorka u pom-pon kategoriji, što su prva dva zlata Križevačkih mažoretkinja u mini formacijama.

kzmz seniorke

Seniorke su nagrađene srebrnim medaljama. Osvojile su titulu doprvakinja u mini formaciji pom-pon, a srebrne su bile i seniorska solistica sa štapom Petra Paklan te seniorski duo Mihaela Ištvanić i Petra Paklan. Kadetska solistica sa štapom Ella Lučki potvrdila je prošlogodišnju titulu doprvakinje.

kzmz solo duo

Brončanom medaljom nagrađene su Elena Stella Buzina u kategoriji juniorke solo štap, čime je i ona ponovila svoj prošlogodišnji uspjeh, kadetkinje u kategoriji mini štap te juniorke u kategoriji mini štap.
Trenerice koje su pripremile Križevačke mažoretkinje za ovo natjecanje su Dora Augustinović, Tihana Haban i trenerica kadeta i juniora, s trofejima u svakoj svojoj koreografiji, Mihaela Ištvanić.
Ovo je turnir mini formacija s do sada najviše osvojenih odličja za Križevce, a konkurencija u kategorijama u kojima su se natjecale bila je brojna i iznimno jaka.

Odličjima te ostvarenim bodovima Križevačke mažoretkinje su se s 11/12 koreografija kvalificirale na Europsko prvenstvo u Puchov Slovačku, koje će se održati 07.07.-10.07. te na Svjetsko prvenstvo čiji je domaćin Hrvatska, u Poreču 22.-25.09. Hoće li na natjecanja i otići ostaje za vidjeti.

kzmz1 Križevačke mažoretkinje će 14.05. ove godine biti domaćin državnog natjecanja, odnosno 28. kvalifikacijskog turnira za velike formacije te pozivaju sve Križevčane da dođu uživati u prekrasnoj izvedbi mažoretsport koreografija.
Za sve one koji to neće moći osobno, SMPTH će organizirati live stream kao što je to bilo i za vrijeme natjecanja u Bedekovčini.

kzmz zajedno

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.