Koprivničko – križevačkoj županiji odobreno 1,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za pomoćnike u nastavi

asistent_u_nastavi

Koprivničko – križevačkoj županiji odobren je projekt „Prilika za sve“ vrijedan 1.931.183.74 kuna koji će osigurati 39 pomoćnika za 77 učenika u 15 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je Županija osnivač. Cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno obrazovne ustanove.

Županijske stručne službe uz potporu PORE Razvojne agencije kao jednog od partnera, pripremile su projekt za koji je odobreno 1.834.624.55 kuna bespovratnih sredstava, a preostali iznos osigurat će se u Županijskom proračunu. Od ukupno 77 učenika, pomoćnici su osigurani za 52 učenika osnovnih i 25 učenika srednjih škola. Cilj uvođenja pomoćnika u nastavi je olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju kao i svakodnevni rad te učenje. Projektom se dugoročno unapređuje kvaliteta školovanja učenika s teškoćama u razvoju i doprinosi njihovu uključivanju u ravnopravan odgojno-obrazovni proces, a istovremeno se olakšava rada nastavnicima i drugim učenicima.

Zamjenik župana Darko Sobota prisustvovao je danas, 3. rujna 2015. potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu.

Bespovratna financijska sredstva osigurana su u okviru natječaja „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“ iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

Vezano
2 komentara
  1. ban piše:

    pa zo su sve sredili crveni kmeri sa onim divljim veprom i piconjom kaj drobe laži po govnoblogu

    1. gordana krpanić piše:

      Sredstva su odobrena no tko će dobiti posao to je vrlo upitno. Iz našeg grada prošlu godinu su osposobljene 4 osobe za Strućnog suradnika u nastavi i to o trošku države, no posao nisu dobili. Nitko ne vodi brigu za što se troše sredstva – odnosno dali su kvalitetno potrošena i za što. Posla nema to je jasno no i ako se nađe ili izmisli neko radno mjesto, to je za politićki opredjeljene i podobne. Tko smatra da nisam u pravu, neka mi dokaže suprotno. Pitanje je samo do kada tako????

Komentari su zatvoreni.