Od danas do petka ‘Pet večeri kulture’ na Strossu

1796736_707397795971960_368322787_o_Brch_Strossmajerov_trgU organizaciji Križevačke udruge pjesnika i pisaca te Društva „Križevački štatuti“ od 24. do 28. kolovoza 2015. na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u Križevcima održat će se pet večeri kulture pod nazivom “Dnevni boravak – 5 večeri  kulture na Štrosu”. U slučaju lošeg vremena programi planirani u ponedjeljak, utorak i srijedu održat će se u prostorijama Društva „Križevački štatuti“, dok će predstave planirane u četvrtak i petak biti postavljene u Podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima. Voditelj i realizator svih programa je Josip Petrlić Pjer.

Program počinje danas u 19:30 sati na kod fontane na Strossu, gdje će nastupiti Josip Petrlić Pjer, koji će recitirati poeziju i prozu, uz glazbenu pratnju Leona Hegedića na klarinetu, a publika će moći uživati uz izvedbe evergrina. U utorak u isto vrijeme nastupaju Nela Servantes Pamuković i Darko Turković, osnivači udruge „Providenca“ iz Biograda na moru. Srijeda je rezervirana za učenike 4.c razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca, koji će s učiteljicom Sandrom Poje izvoditi pjesme i pričati priče, a predstavit će se i dva koprivnička književnika, Darko Pero Pernjak i Milan Frčko.

U četvrtak s početkom u 20 sati bit će izvedena predstava „Mali princ“ prema priči slavnog Antoinea de Saint-Exupéryja, u postavi djece Općine Dubrava u organizaciji Udruge Štagalj. Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Tena Orečić Tonković, scenografiju i svjetlo Mirjana i Tena Bobanac, a glazbenu pratnja na lutnji izvodi Dražen Franolić.

U petak s početkom u 20:20 sati u atriju Križevačke likovne galerije na Trgu Antuna Nemčića 6 će se održati „3.Večer pod zvijezdama“, kojem će poeziju čitati Ottone Novosel Franz, Ljiljana Picig i Josip Petrlić Pjer, a mini-izložbu slika postaviti Ružica Predojević. Priločka amaterska scena iz Preloga izvest će predstavu „Regija“.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.