Ekipa Aero kluba „Dragutin Novak“ osvojila 3. mjesto na državnom natjecanju Modelarske lige

ztk

Modelarska liga (natjecanje) je ekipno natjecanje učenika od 5. do 7. razreda u području modelarstva/maketarstva koje provodi Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji sa županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama.

Liga je pokrenuta početkom školske godine 2012./2013., s ciljem poticanja učenika za izvannastavno i izvanškolsko stjecanje i razvoj tehničkih znanja i vještina, motorike, kreativnosti, inovativnosti, timskog rada, izbor srednjih strukovnih i tehničkih škola i zanimanja te razvoj poduzetništva.

Ovogodišnja državna razina Modelarske lige 2014./2015. održana je 30. do 31. svibnja 2015. u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici.

Kao prvo plasirana ekipa na održanom županijskom natjecanju Modelarske lige Koprivničko-križevačku županiju na državnom natjecanju predstavljala je ekipa u sastavu Marko Udvari i Mihael Žagar članovi Aero kluba „Dragutin Novak“ iz Križevaca članice ZTK Križevci.

Na državnoj razini natjecanja sudjelovalo je ukupno 44 učenika, odnosno 22 ekipe iz 14 županija i njihovi mentori. Natjecatelji su u 4 puna sata izrađivali tehničku tvorevinu prema zadanim nacrtima.

Prema službenim elementima vrednovanja ekipa u sastavu Marko Udvari i Mihael Žagar iz Aero kluba “Dragutin Novak” Križevci članice Zajednice tehničke kulture Križevci
(mentori Ante Starčević i Danijela Jobač) zauzela je izuzetno 3. mjesto.

Više o provedenom natjecanju na stranicama: http://www.hztk.hr/novosti/drzavna-razine-modelarske-lige-odrzana-u-nacionalnom-centru-tehnicke-kulture/

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Martina Bencarić piše:

    Cestitam vam! 🙂 bravo 🙂

Komentari su zatvoreni.