Križevački kuglači dostojno predstavljaju svoj grad

KUGLACI_ELEKTRE_KRIZEVCIKuglači KK Elektra Križevci već se nekoliko godina natječu u 3. HKL-Regija sjever i trenutno drže 2. mjesto na ljestvici uz realnu mogućnost da osvoje prvenstvo. U pretposljednjem kolu prvenstva odigranom 21.3.2015. nadmoćno su pobijedili trenutno vodeći KK Graničar iz Đurđevca rezultatom 6:2 u setovima i sada imaju 27 bodova, samo jedan bod manje od vodeće ekipe. Pojedinačni rezultati (prema broju srušenih čunjeva) su bili: 539 Zvonimir Posavec, 507 Željko Horvat, 534 Marko Bertić, 555 Marijan Kirin, 577 Ivan Šimatović, 558 Dejan Kirin (ukupno 3270 čunjeva). Posljednja utakmica igra se u petak, 27.3.2015. s KK Prosvjetar iz Čakovca. Križevački klub može pohvaliti da ima najboljeg igrača lige, Ivana Šimatovića, a treći je Dejan Kirin.

Križevčani su se odličnom igrom plasirali u Kup natjecanje Regije sjever i već su 9.2.2015. ostvarili  pobjedu nad drugoligašem Sirelom iz Bjelovara rezultatom 6:2 u setovima (ukupno 3287 čunjeva). U završnici Kupa igrat će s prvoligašem KK Bjelovar, a pobjednik će se natjecati s najboljim kuglačkim klubovima u državi na Kuglačkom kupu Republike Hrvatske.

Kuglaci_KK_Elektra_Krizevci_tablica_liga_2015-03-25Važno je istaknuti da je to izniman uspjeh Elektraša obzirom da nemaju nikakve uvjete treniranja jer u Križevcima već godinama nema kuglane. Ekipa se priprema u Koprivnici gdje plaćaju najam kuglane, a treniraju samo jednom tjedno. Ako osvoje prvenstvo 3. HKL-Regije sjever plasirat će se u 2. ligu, a tada se otvara pitanje odgovarajućeg prostora, te bolje financijske podrške. Postoji nada da će se izgradnjom nove školske sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca u čijem je sklopu planirana i kuglana ispuniti želja mnogih Križevčana. Čeka se odluka Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.