Križevačka policija pokreće akciju ‘Uspori za 10’

Stop - PolicijaKRIŽEVCI – Neumoljive brojke govore da je u zadnjih pet godina na području grada Križevaca i okolnih općina, koje su područje odgovornosti tamošnje Policijske postaje, od ukupnih 995 prometnih nesreća gotovo trećina uzrok imala u nepropisnoj ili neprilagođenoj brzini. Prejako pritisnuta papučica gasa prosječno je svake godine bila razlog za 66 nesreća, a kako je u tih pet godina u ovim nesrećama poginulo šest od 10 ukupno smrtno stradalih u Prigorju, dok je još 49 osoba teže ozlijeđeno, policija je odlučila pokušati promijeniti brojke posebnom akcijom. Službenik za sigurnost i preventivu u cestovnom prometu Željko Kemenović kaže da su ju nazvali ‘Uspori za 10’.
– Djeca će dati ideju za promidžbeni letak koji bi se izradio i distribuirao među vozačima. Pristupit će se izradi makete policijskog službenika koji drži laser, odnosno neki uređaj za mjerenje brzine; ta maketa bi se postavljala u blizini osnovnih i srednjih škola i na mjestima za koja mi procijenimo da su od interesa u pogledu smanjivanja brzine kretanja vozila, istaknuo je Kemenović.

Natječaj će trajati do sredine travnja u svim križevačkim osnovnim i srednjim školama, najboljim autorima idejnog rješenja letka slijede nagrade, kaže policajac Kemenović, te zaključuje da iako nije moguće ocijeniti uspjeh akcije brojem nesreća do kojih zbog nje neće doći, prevencija će biti uspješna ako se spasi makar jedan život. Pogotovo za svotu od 5.000 kuna koju će izdvojiti Grad.(RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.