Brčić na ‘Lotto Dutch Open’ poražen nakon prvog kola

Fabijan_Brcic_DSN_2015Prošli je vikend u nizozemskom gradu Eindhovenu održan 42. po redu ‘Lotto Dutch Open’, po kvaliteti i broju natjecatelja iz cijelog svijeta, kojih je bilo oko dvije tisuće, najjači turnir s prestižnim G2 rankingom, koji se boduje i za Olimpijske igre koje će se za iduće godine održati u Brazilu. U nekim je kategorijama bilo prijavljeno i stotinjak natjecatelja, tako da je do uspona na pobjedničko postolje bilo potrebno “nanizati” čak sedam pobjeda. U jednoj takvoj kategoriji, onoj do 74kg, borio se i križevački taekwondoaš i hrvatski reprezentativac Fabijan Brčić, i nakon dvije borbe završio na 17. mjestu.

Brčić je u prvom kolu nadmoćno pobijedio nizozemskog borca s 15:0 te je u borbi drugog kola prve dvije runde vodio, no u trećoj je rundi suparnik iz Velike Britanije nadoknadio manjak od 2 boda, uvjerljivo poveo te na kraju pobijedio 16:8. U konačnici je Britanac na ovom turniru osvojio broncu, a aktualni treći s prvenstva Europe.
– Bilo je super, jako težak turnir, gdje svatko svakog može pobijediti, istaknuo je Brčić, napomenuvši da nakon nekoliko dana odmora nastavlja s pripremama za predstojeće državno prvenstvo krajem travnja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.