Izabrani najbolji sportaši Križevaca u 2014. godini

 IZABRANI NAJBOLJI SPORTAŠI KRIŽEVACA U 2014. GODINI

U dvorani Turističkog informativnog centra Križevčani su preksinoć izabrali najuspješnije sportašice, sportaše i sportske ekipe u 2014. godini. Svečano proglašenje prošlo je bez većih iznenađenja, što znači da je tjelograditelj Danijel Miklečić izabran za najboljeg sportaša, a karatistica Klara Katavić za najbolju sportašicu.

Miklečić, koji je postao novi prvak Europe, i lani je bio izabran za najboljeg sportaša, a ove godine slavio je u konkurenciji rukometaša Romana Predojevića, motociklista Roberta Rončevića i atletičara Rudolfa Kralja. S druge strane, Klara je osvojila niz medalja na državnim i međunarodnim natjecanjima, a osim nje nominirane su bile rukometašica Marijana Blažun i atletičarka Petra Vrhovec.

Za najbolju momčad izabran je Motociklistički klub Križevci, prvak Hrvatske u ovom jurećem sportu, a rukometni klub KTC (bivši Mlinar) najbolja je ekipa. Rukometašice trenera Sokača lani su osvajanjem 3. HRL izborile 2. HRL gdje ove sezone vrlo uspješno igraju.

Veliko priznanje stiglo je i u ruke Dragutina Miklečića koji je proglašen za najboljeg trenera, dok su karatist Bruno Katavić i atletičarka Paula Rakijašić najperspektivniji križevački sportaši.

Siniša Katavić iz karate kluba KTC zaslužni je sportski djelatnik, a vlasnici priznanja za posebna postignuća postali su Emanuel Evačić i Ognjen Mergon iz AK Križevci te poznati obarač ruku Dražen Kögl koji je na najbolji mogući način promovirao grad van granica Lijepe Naše.

Odbojkašice Križevaca i košarkašice Radnika dobile su nagradu za razvoj i promociju ženskog sporta, a posebno priznanje uručeno je i koprivničkom sucu Zlatku Šimčiću koji je godinama sudio na križevačkom malonogometnom turniru.

Najboljim pojedincima i ekipama priznanja su uručili križevački gradonačelnik Branko Hrg i predsjednik Zajednice športskih udruga Josip Šikić. (GP)

Vezano

Komentari su zatvoreni.