U Križevcima nema poskupljenja vrtića

Strupmfovi_djecji_vrtic_Krizevci_djeca_IMG_0517

KOPRIVNICA, KRIŽEVCI – Iduće godine u Križevcima se ne planira poskupljenje dječjih vrtića, rekao je gradski pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Tenodi i tako opovrgnuo navode gradonačelnice Koprivnice Vesne Želježnjak. Ona je na sjednici Gradskog vijeća, braneći proračun za 2015-tu u koji nisu uključeni učinci mini porezne reforme, rekla:

– Ovaj puta, iskreno govorim, i meni je drago da nismo donijeli sada konkretne stvari, kao npr. Grad Križevci, koji su lijepo povećali cijenu vrtića. Tako da ja se veselim da ćemo pričekati ono što će se dogoditi pa nećemo smanjivati sva prava stečena koja su do sada bila, ni vrtiću, ni školama, ni studentima, ni umirovljenicima niti socijali.

Tragom navoda koprivničke gradonačelnice Želježnjak, pitali smo križevačkog pročelnika Tenodija je li to točno.

– U 2015. godini ne planira se povećanje cijene smještaja djece u dječjim vrtićima na području Grada Križevaca, kazao je Tenodi te dodao da ni tijekom ove godine cijena vrtića nije se mijenjala, osim u jednom privatnom.

– U 2014. Dječji vrtić Zraka sunca je podigao sudjelovanje i participaciju roditelja, ali Grad nije na to utjecao.

I u 2015. godini ekonomska cijena ostaje 1.523 kune, od čega Grad u vrtiću Križevci plaća 60 posto, a roditelji ostatak. Za smještaj u vrtićima Zraka sunca i Sveti Josip iz gradskog proračuna se izdvaja po 820 kuna po djetetu, dok u Čarobnoj šumi, koji ima jaslički i dodatne programe, daju 920 kuna. (RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.