Izbornik
FacebookTwitterGoogle+RSSYouTube

U tijeku izbori za vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti

Izbori_Europski_parlament_EU_Krizevci_2Danas se održavaju izbori za članove vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti na području Grada Križevaca. Izbori se održavaju na 49 biračkih mjesta, birališta su otvorena od 7 do 19 sati, a biraju se vijećnici ukupno 30 mjesnih odbora i 3 gradske četvrti, koliko ih ima u Križevcima.
– Ovi izbori su važni za sve građane, jer se upravo u mjesnim odborima i gradskim četvrtima mogu dobiti odgovori, savjeti i pomoć u rješavanju problema vezanih uz poboljšanje kvalitete življenja u tom dijelu grada, ističu u Gradskom izbornom povjerenstvu, kojem se građani po potrebi mogu obratiti na telefone 628-961 ili 628-944.

mjesni-izbori-2014-krizevciMjesni odbor, odnosno gradska četvrt je oblik mjesne samouprave u gradovima i općinama koji se osniva radi neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o pitanjima od njihova svakodnevnog i neposrednog interesa. Mjesni odbor, odnosno gradsku četvrt čine svi građani koji imaju prebivalište na području tog mjesnog odbora, odnosno gradska četvrt. Mjesni odbori, odnosno gradske četvrti imaju svoje područje određeno granicama, pripadajućim naseljima, ulicama i kućnim brojevima.

Tijela mjesnog odbora su vijeće mjesnog odbora koje ima 7, a vijeće gradskih četvrti 9 članova. Vijeće mjesnog odbora i gradske četvrti biraju punoljetni građani s područja mjesnog odbora, odnosno gradska četvrt na vrijeme od četiri godine na izborima za vijeća, a članovi vijeća između sebe biraju predsjednika. Punoljetni građani s područja određenog mjesnog odbora i gradske četvrti koji imaju biračko pravo mogu provjeriti na kojem biračkom mjestu glasuju i to u Rješenju oodređivanju biračkih mjesta, odnosno na web portalu Grada Križevaca uprava.krizevci.hr.

wpDiscuz