Danas otvorenje TIC-a u obnovljenoj bivšoj sinagogi

Bella_Fly_Facebook_sinagoga_obnovljena_dom_mladih_turisticki_informativni_centarDanas u 11 sati na Strossmayerovom trgu u Križevcima će se održati svečano otvorenje Turističkog informativnog centra u zgradi bivše sinagoge obnovljenoj u sklopu EU projekta “ViNaK”. Zgrada je izgrađena 1895. godine prema nacrtima vodećih arhitekata toga vremena Hönigsberga i Deutscha u neorenesansnom stilu, a u njoj će biti smještena Turistička zajednica Grada Križevaca te druge organizacije i udruge koje na direktan ili indirektan način svojim komplementarnim programima pridonose razvoju turizma u ovome kraju (Zajednica tehničke kulture, Zajednica športskih udruga, prostori za kulturno-umjetnička društva, mažoretkinje i drugo).

Program počinje nastupom Križevačkih mažoretkinja, Gradskog puhačkog orkestra Križevci te gostujućeg Puhačkog orkestra iz Nagyatada. Nastavit će se u Velikoj dvorani na 1. katu TIC-a pozdravnim govorima domaćina i uzvanika – gradonačelnika Branka Hrga, zamjenika gradonačelnika Grada Nagyatada dr. Lászla Ludasa te voditelja Zajedničkog tehničkog tajništva IPA Mađarska-Hrvatska dr. Mártona Szűcsa – te prigodnim programom koji će obuhvatiti koreografiju plesova “Igrajte nam japa” KUD-a Križevci, nastup Tamburaškog orkestra Glazbene škole Alberta Štrige Križevci te koreografiju plesova iz okolice Križevaca KUD-a “Prigorje”.

Također će biti održana sljedeća kratka izlaganja: “Od sinagoge do Turističkog informativnog centra” – mr.sc. Renata Husinec, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima; “Projekt ViNaK – obnova infrastrukture europskim sredstvima” – Marija Podolski, Grad Križevci, voditeljica projekta; “Turizam u Prigorju – tradicija, sport i kultura u funkciji razvoja gospodarstva” – Darko Masnec, Grad Križevci, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije. Od 13 sati građanima će biti omogućeno slobodno razgledavanje zgrade, predstavljanje organizacija i udruga “stanovnika” TIC-a i njihovih programa za građane.

sinagoga_obnovljena_dom_mladih_turisticki_informativni_centarGrad Križevci je glavni korisnik projekta Turizam bez granica – zajednički razvoj informativnih centara za posjetitelje u Nagyatadu i Križevcima (akronim: ViNaK, broj projekta: HUHR/1101/1.2.2/2020), sufinanciranog u visini 85% njegove ukupne vrijednosti od strane Europske unije u okviru IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007.-2013. Čitav projekt se provodi u suradnji s mađarskim gradom Nagyatadom kroz 20 mjeseci, odnosno u razdoblju od 01. veljače 2013. godine do 30. rujna 2014. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 1.173.345,00 EUR, od čega je proračun Grada Križevaca u projektu 690.825,00 EUR.

Glavni cilj projekta je razvoj turističke infrastrukture i programa koji doprinose unaprjeđenju turističkih aktivnosti na području Križevaca i Nagyatada te cijele pogranične regije. U skladu s tim, najveći dio projekta odnosi se na stavljanje postojeće infrastrukture u turističku funkciju, odnosno rekonstrukciju i prenamjenu dviju zgrada, jedne u Križevcima i jedne u Nagyatadu, za potrebe turističkih informativnih centara.

20 godina CSF
Vezano
14 komentara
  1. Ivan Grozny piše:

    Nismo saznali koliko će u zgradi novozaposlenih biti i koliko će taj sport koštati građane?

  2. Benkica piše:

    a kaj ste drugo očekivali od HSS-ovca nego da laže, pa to im je u krvi i tu si niti oni sami ne mogu pomoći.

    1. ivan granđa piše:

      hahahaa križevački kmeri sa otpadom lažu sami sebe, sami sebe uvjeravaju da su u pravu…to je sekta, ništa drugo

  3. borko piše:

    ivich pokaži gde delaš, zlagal si se

  4. ivek piše:

    nisam hss-ovac samo mrzim dvolične ljude i pogotovo crvene kmere,a ti očito nisi za posel;tražiš posel a moliš BOGA da ga ne najdeš
    logika CRVENIH KMERA

  5. Krunoslav piše:

    Ivek pravi si HSSSovac, prvo si obećao da ćeš staviti a onda prevaraš sve. da si čovjek objavio bi sada tu

  6. ivek piše:

    krunoslav nema opće problema ako si pravi čovek i muž trebam jednog pravog radnika…….a vi svi ostali samo da Vam velim da sam platil više poreza nego vi svi skupa s pola grada!!!!!!!!!!!!!
    mogu objaviti svoju listu i pdv ak treba u narodnim novinama!!!!!!!!!

  7. bijeli dim piše:

    da ti zarađuješ ne bi tu piskaral

  8. Krunoslav piše:

    Ivek,objavi platnu listu i firmu i svi ćemo ti vjerovati da si pravi čovjek i da ne zarađuješ plaću pisanjem po portalu. Čim to učiniš ja više ni riječi ovdje neću napisati.

  9. ivek piše:

    bude se kmeri……………..drugovi pripremaju napad…hahaah
    tuku ko maks po diviziji!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ja nisam na državnim jaslama i nisam sindikalac ja krvavo zarađujem svoju plaču kmerčići….mogu Vam dostaviti i platnu listu i firmu gde delam

  10. Mile piše:

    naj pljuvati dečec po hdzu,znaš bez tog hdza tebe i tvojih nema ni u gradu ni u županiji a bormeš ni u državi

  11. Benkica piše:

    nemamo vremena, spremamo se za okršaj kod HK korala a i nismo mi na gradskim jaslama da možemo cijeli dan surfati interenetom ko` vi iz HSS-a. A kaj sam to čul, da vam je došla na otvorenje čak i magistra Husinec sa svojim Francekom? Jel to istina, pak pišu da bude Guazlić odguzil i da vam bu ona predsjednica vijeća, hahahaha kak bu to zgodno, kaj ne? Kad vas ona počne postrojavat onda budete vidli svoga Boga HSS-ovog.

  12. ivek piše:

    Za to su sigurno zaslužni crveni kmeri s otpadom od hdz-a?!
    idemo kmerčići tj.gradski štaori komentari………
    nije vam drug predsjednik još dal dozvolu????????????

    1. Kmer piše:

      Leptir, odi još koji bus fkrasti…

Komentari su zatvoreni.