Djeca zapalila štagalj u Velikom Otoku

stop_policija_kontrola_prometaPODRAVINA I PRIGORJE – Zbog dječje igre upaljačem u subotu poslijepodne izbio je požar na štaglju u Velikom Otoku. Prvo se zapalila slama, a vatra se potom proširila na štagalj i staju, pri čemu je nagorjelo više radnih strojeva. Požar su pogasili koprivnički profesionalni gasitelji uz pomoć lokalnih DVD-ova, stradalih nije bilo, a šteta iznosi više tisuća kuna.

Tijekom vikenda iz podruma stambene zgrade na đurđevačkom Trgu Svetoga Jurja ukraden je bicikl vrijedan nekoliko tisuća kuna, a slična je šteta i u krađi iz kuće u Markovcu Križevačkom iz koje je odnesen zlatni nakit.

Nastavlja se dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih naprava; dvije osobe s đurđevačkog područja izručile su 148 komada raznih metaka, nabojnik za strojnicu, ručnu bombu i zračnu pušku, a osoba s koprivničkog područja još 11 komada streljiva.

U petak i subotu prekršajni suci u Koprivnici imali su posla s težim prekršiteljima prometnih pravila. Prvo je u petak doveden 57-ogodišnjak zbog vožnje s 2,78 promila, u vrijeme dok mu je oduzeta dozvola. Kažnjen je plaćanjem 9.000 kuna i s 15 dana zatvora. U subotu je 39-ogodišnjak zbog vožnje pod alkoholom u Bukovju Križevačkom i prije položenog ispita zaradio 6.500 kuna novčane kazne, 14 dana zatvora, uvjetno na godinu, te 3 mjeseca zabrane za B kategoriju, naravno, kada ju položi.

Tijekom vikenda policajci su zapisali 149 prometnih prekršaja, od čega 14 upravljanja pod utjecajem alkohola i čak 63 vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. U policijskim prostorima na triježnjenje je ugošćeno sedam vozača, dok je jedan uhićen.(RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.