U šumi pronađena četiri psića – traže se udomitelji

psi_stenci_napusteniU redakciju portala se javio jedan naš građanin koji je na šumskom području devastiranog i napuštenog prostora Lovačkog doma u ponedjeljak pronašao pseću mladunčad, koju je, očito okrutni, nepoznati počinitelj ostavio u papirnatoj vrećici. Građanin je uplašenu štenad spasio, pa ovim putem poziva sugrađane da ga, ukoliko žele udomiti kojeg psića, kontaktiraju na telefon 715-000 ili elektroničkom poštom.

S obzirom da je napuštenje životinja kažnjivo prema Zakonu o zaštiti životinja, mole se savjesni građani da svako takvo neprimjereno postupanje prema životinjama prijave veterinarskoj inspekciji na 048/222-825. Također je važećim zakonima i pravilnicima u Hrvatskoj zabranjeno i zlostavljanje, usmrćivanje te neprimjereno držanje životinja. Ovisno o vrsti prijestupa, određene državne službe nadležne su sankcionirati prekršitelje zakona.

20 godina CSF
Vezano
2 komentara
  1. Nadili Lassen piše:

    Još kad bi pri prijavama i nadležne institucije reagirale prema zakonu i pravilima bilo bi to super! Ali eto prvi korak je već osvjescivanje građana o takvim postupcima, zato bravo na ovom kratkom ali jasnom članku!

  2. Sanja Petranović piše:

    ja sam imala slično iskustvo i uspjela sam udomiti četiri predraga peseka(našla sam ih još slijepe i othranila na dudu kozjim i zamjenskim mlijekom). Pomoć sam tražila preko fejsa, Udruge Šapa iz Bjelovara, naše Veterinarske stanice, oglašavala po gradu…
    Drago mi je da ima i dobrih ljudi! Hvala Portalu da oglašava i pomaže u ovakvim situacijama!
    Mica

Komentari su zatvoreni.