Policijskim izvješćima ne fali događanja

stop_policija_kontrola_prometaĐURĐEVAC, ŠEMOVCI – Policija bilježi nove veće zaplijene duhana; u petak predvečer u Đurđevcu je u automobilu 35-ogodišnjaka nađeno gotovo 120 kilograma rezanog duhana bez markica Ministarstva financija. Jučer pak 57-ogodišnjak je zatečen u Šemovcima u prijevozu nešto više od 89 kilograma iste, ilegalne i tražene robe.

SV. PETAR OREHOVEC – Dvojica mladića iz Svetog Petra Orehovca zaradila su ozljede ruku u eksploziji do koje je došlo u petak poslije podne, dok su punili metalnu cijev barutom, sitnim kamenjem i papirom. Priručni mužar neočekivano je opalio tijekom punjenja i opekao šake 20 i 21-ogodišnjaku, kojima je pomoć pružena u Općoj bolnici u Koprivnici. U zamjenu za duhan muškarci su dobili kaznene prijave za nedozvoljenu trgovinu.

STARIGRAD – Subota je loše počela 39-ogodišnjaku kojega je policija zaustavila odmah nakon ponoći u nadzoru prometa u Starigradu. Iako je bio pod vidnim utjecajem alkohola odbio je testiranje, pa je prekršajni sudac, kojemu je doveden nakon triježnjenja, procijenio da to zaslužuje kaznu od 28 dana zatvora, uvjetno na 6 mjeseci, novčanu kaznu od 1.900 kuna, te 3 mjeseca zabrane upravljanja za B kategoriju.

KOPRIVNICA, VELIKA MUČNA – I prošloga vikenda policajci su dežurali uz podravsko-prigorske prometnice, te uočili i zapisali 96 prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Od ukupnog broja 22 su bili slučajevi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, a 17 prebrze vožnje. Na noćenju s triježnjenjem u policijskom smještaju ugošćeno je sedam vozača, a četiri su uhićena te su protiv njih provedeni žurni prekršajni postupci.
Najpijanijeg vozača vikenda policajci su zatekli za volanom osobnog automobila u petak oko 11 sati, 57-ogodišnjak je Ulicom Miklinovec u Koprivnici vozio s 2,64 promila. Najbrži je također nađen u petak; iza 13 sati u Velikoj Mučnoj policajci su izmjerili brzinu osobnog vozila od 115 kilometara na sat, na mjestu s ograničenjem na 60.(RKC)

Vezano

Komentari su zatvoreni.