U četvrtak Homerova ‘Ilijada’ na kazališnim daskama za ‘FIVE4KIDS’

Ilijada_Homer_FIVE4KIDS_Petaka_za_djaka_akcija_humanitarna_dobrotvornaSutra, u četvrtak 19. prosinca 2013. u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima od 20:30 sati će se odigrati Homerova “Ilijada”, kazališna predstava za djecu i odrasle, koju izvodi Teatar 2000, redatelj je Mario Kovač, koji je i jedan od glumaca, uz poznate Vilima Matulu i Nikšu Marinovića. Dramaturg je Matko Botić. Riječ je o novom kazališnom komadu kojim se propitkuje odnos učenika prema lektiri, a križevačka izvedba ove lekcije iz opće kulture će se odigrati u korist 10. dobrotvorne akcije “Petaka za đaka”. Iako je prethodno najavljeno, ulaznice se neće nalaziti u pretprodaji, već će uoči početka predstave na ulazu u dvoranu koštati 30 kuna.

Ove godine još novčane donacije za FIVE4KIDS se primaju na već uobičajeni, namjenski broj žiro-računa akcije: 2402006-1400004747 (opis plaćanja: „Five4Kids“, primatelj uplate: Udruga P.O.I.N.T., Tomislavova 27, 48260 Križevci). Uvijek su dobrodošle i materijalne donacije neophodne djeci i odraslim osobama s posebnim potrebama, poput školskog i didaktičkog pribora, dječjih knjiga, prehrambenih i higijenskih proizvoda, tehnička pomagala i dr. Tijek akcije i najave daljnjih događaja možete pratiti na portalu www.krizevci.info, koji je od samih početaka akcije njen medijski pokrovitelj.

FIVE4KIDS_2013_priredba_darovi_Petaka_za_DjakaKriževački Centar u ulici Matije Gupca pohađa šezdesetero djece školskog uzrasta i desetero predškolaca. Uz mentalnu retardaciju prisutne su i druge teškoće: autizam, cerebralna paraliza, Downov sindrom, hiperaktivnost, epilepsija, nerazvijen govor, tjelesna invalidnost, poremećaj u ponašanju. Veliki broj djece živi u teškim materijalnim uvjetima, socijalno su ugrožena i potječu iz obitelji kojima je potrebna socijalna skrb. Uz djecu iz Centra, za pedesetak odraslih osoba brine se i Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom, smještena u samom Centru.
Zahvaljujući akciji FIVE4KIDS, stodvadesetak osoba s teškoćama u razvoju iz Križevaca već devet godina zaredom ima radosniji Božić, uz bogate darove prilagođene njihovim uzrastima i potrebama. Učinimo im i ovaj Božić 2013. posebnim, na što će nam njihove iskrene i prijateljske duše uzvratiti na najljepši mogući način – osmjehom i zagrljajem!

Podršku akciji i ove godine pružaju Pučko otvoreno učilište Križevci, OŠ Ljudevita Modeca Križevci, Zajednica športskih udruga Križevci, KK Radnik Križevci, Hrvatski košarkaški savez, Plesni centar “Ritam” Zagreb, Križevačke mažoretkinje, Teatar 2000 Zagreb, PIK Vrbovec, Tiskara Fortes, Art Media, Restoran “Tomislav”, Pekara “Zlatni klas”, Srednja gospodarska škola Križevci, Kalničke vode Bio Natura i drugi. Medijski pokrovitelji su portal www.krizevci.info i Večernji list, dok medijsku podršku pružaju Radio Križevci, Radio Koprivnica, portal Kopriva.info i drugi.

Vezano
2 komentara

Komentari su zatvoreni.