Mladi Križevčani razvili kviz za mobitele o geografiji

LetzGeo_Game_Quiz_Screenshot_2013-09-26-16-15-26Krajem rujna je na online dućanu Android aplikacija Google Play objavljen novi proizvod domaćih programerskih snaga. Riječ je o mozgalici “LetzGeo Game Quiz”, mobilnoj aplikaciji koju su razvili mladi Križevčani, studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Jan Bjeličić, Juraj Selanec i Tomislav Tenodi. Trojac se potpisuje zajedničkim imenom LetzApp, pod kojim planiraju objavljivati i nove aplikacije.
– Na ideju smo došli proučavanjem Google marketa i uočavanjem da mnogi tzv. geografski kvizovi imaju samo jednu kategoriju obrađenu, zabavnog su karaktera i imaju više od milijun skinutih primjeraka. Tada smo shvatili da nedostaje kviz koji obuhvaća sve raznolikosti geografije i koji nije samo zabavnog karaktera, nego pretežno edukacijskog, objašnjava Tomislav Tenodi, ističući kako njihov besplatan edukacijsko-zabavni kviz ima više od dvije tisuće pitanja, deset kategorija, mnogo razina i čak četiri ključna načina igranja.

LetzGeo_Game_Quiz_Screenshot_2013-09-26-16-19-13Odmah po objavi poznati hrvatski portal Gadgeterija je njihov kviz ocijenio doista zabavnim, a posebno je naglašen obrazovni karakter proizvoda, za koji autori namjeravaju razviti nadogradnju i školama u Hrvatskoj ponuditi besplatan paket od par tisuća pitanja namijenjenih srednjoškolskom i fakultetskom uzrastu:
– Specijalizirana pitanja vezana uz pojedinu državu će biti strukturirana na težinu prilagođenu srednjim školama i fakultetima te pojedine države, jer imamo u planu širiti tu aplikaciju nudeći školama u inozemstvu LetzGeo aplikaciju kao dodatni materijal za učenje koji, u ovo doba aplikacija, čini studentima prepoznatljiviji materijal, navodi Tenodi. U prvih desetak dana LetzGeo Game Quiz je dospio među prvih stotinu novih besplatnih aplikacija na Google Playu.

LetzGeo_Game_Quiz_Screenshot_2013-09-26-16-15-40Iskustvo rada u timu ovi studenti 4. godine FER-a stječu ravnopravnom podjelom posla, a najbolje se uči, kako sami priznaju, kad svi rade sve. Iako s početkom akademske godine na fakultetu kreće i više obaveza, LetzApp ekipa planira što više aplikacija napraviti prije diplome i izlaska na tržište rada.
Sama mozgalica LetzGeo obuhvaća kategorije pitanja poput glavnih gradova ili zastava država, općeg znanja te oblika država ili pak najveće vjerske zastupljenosti:
– U suradnji s pojedinim internetskim servisima dobili smo na korištenje mape i zastave pomoću kojih smo napravili zasebne slike za različita pitanja, ističe trojac. Više o samoj strukturi kviza i načinima igranja može se saznati instalacijom aplikacije na mobilni uređaj s platformom Android.

LetzGeo_Game_Quiz_Screenshot_2013-09-26-16-15-04

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. Smiljka Selanec piše:

    Bravo!

Komentari su zatvoreni.