‘Biciklistički registar’ sve popularniji diljem Hrvatske

Biciklisticki_registar_bicreg_info_HTV_Hrvatska_uzivoO prvom online Biciklističkom registru na našim prostorima, koji su osmislili, izradili i pokrenuli dvojica Križevčana – Ivan Hamonajec i Danijel Šaško, pisali smo još početkom srpnja, a posljednjih dana smo svjedoci velike medijske pažnje kojom se vlasnicima bicikala diljem Hrvatske skreće pozornost na ovaj način zaštite njihovog prijevoznog sredstva na dva kotača. Tako je, nakon velikog vikend-priloga na duplerici jednih dnevnih novina s nacionalnom pokrivenošću, jučer popodne i na nacionalnoj televiziji u emisiji “Hrvatska uživo” emitiran prilog o Biciklističkom registru.

Biciklistički registar osmišljen je kao baza brojeva okvira koja je stalno dostupna svakome tko ima pristup internetu. Osim broja okvira, u bazi se pohranjuje i slika bicikla kao i dodatni opis. Ako bicikl bude ukraden vlasnik će ga označiti kao ukradenog, a prilikom prodaje novi kupac može lako provjeriti nalazi li se baš taj bicikl na popisu ukradenih. Ciljevi Biciklističkog registra su povezivanje raznih postojećih baza te prepoznatljivost na širem području, prvenstveno u državama u okruženju Hrvatske, unutar kojih, kako se do sada pokazalo, kruži najveći broj ukradenih bicikala.

Danijel_ŠaškoNeki gradovi, udruge i policijske postaje pokušali su ovome problemu doskočiti registracijom bicikala. No, najveći problem takvih registara bila je nepovezanost, odnosno djelovanje ograničeno samo lokalno unutar jednog područja, npr. grada ili četvrti. Na web adresi www.bicreg.info korisnici mogu jednostavno registrirati vlastiti bicikl i time smanjiti mogućnost da isti bude ukraden. Registracija bicikla je besplatna za sve korisnike, a bicikl se može dodatno zaštiti kupnjom naljepnice Biciklističkog registra koja služi i kao demotivacija samom kradljivcu.

Ivan_Hamonajec

20 godina CSF
Vezano
1 komentar

Komentari su zatvoreni.