U Saboru Marija Vukobratović – Križevci napokon imaju svoj glas

IZABRANA SDP-ovka prisegnula. Doktorica agronomije je zastupnicom postala u srijedu, kao i Vesna Želježnjak iz Koprivnice, a obje su ušle kao zamjena

Nakon više od desetljeća i Ivane Sučec-Trakoštanec (HDZ, 1997.-2001.) Križevčani imaju predstavnika u hrvatskom parlamentu! Na sjednici Sabora u srijedu 54-godišnja dr. Marija Vukobratović (SDP), prisegnula je kao zastupnica i četiri godine promicat će ovdašnje interese. Agronomka, doktorica znanosti, predavačica na Visokom gospodarskom učilištu Križevci, na listi Kukuriku koalicije bila je na 11. mjestu u II. izbornoj jedinici, a u saborske klupe ušla je umjesto Darka Ledinskog, imenovanog u Vladu zamjenikom ministrice M. Opačić.

M. Vukobratović mu je bila zamjenica i kad se 2009. kandidirao za župana, a sad je ušla i u saborske Odbore za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj i za ravnopravnost spolova. Ona sama reći će da je ovaj čin veliko postignuće, priznanje i čast.
– Svjesna sam da ću pri donošenju odluka morati dobro razmisliti zbog odgovornosti prema biračima i građanima – kaže, priznajući da će joj zbog novih dužnosti stručna karijera nažalost pasti u drugi plan.

Debi u Saboru bio joj je na raspravi o EU, a građanima poručuje da sutra izađu na referendum. No, ni euroskepticima, kaže zastupnica, ne osporava mišljenje, a jedan je i njen sin, povjesničar i aktivist. Obitelj intelektualaca čini i suprug, doktor znanosti na VGU, te kći, profesorica glazbe. Izborom Marije Vukobratović Križevčani vjeruju da su i za njih nastupila bolja vremena, a dosad ih je, otkad je višestranačja, uz Sučec-Trakoštanec, u Saboru predstavljao i dr. Valentin Puževski (HSS, 1993.-1997.).

M. Vukobratović je najavila da će tjedno u Križevcima, i svaka dva tjedna u Đurđevcu, imati susrete s građanima, a pozvala je na suradnju i predstavnike lokalne vlasti, obećavši svima da će se svojski truditi pomoći im svojim radom. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.