Glodavci ‘zamračili’ grad u prve dvije večeri u novoj godini

KRIŽEVCI – Kvar na transformatoru oko 19 sati u nedjelju na dvadesetak minuta uzrokovao je nestanak javne rasvjete u gotovo cijelom gradu. Isto se dogodilo i u ponedjeljak oko 22 sata

Kao u vrijeme zračnih opasnosti i ratnog zamračenja prije više od dva desetljeća izgledali su Križevci u prvoj večeri nove 2012. godine, kad je na većem području odjednom nestalo struje. Očitovalo se to najbolje na ulicama i trgovima, kojima je oko 19 sati “utrnućem” javne rasvjete zavladao mrkli mrak, iznenađujuć i stoga što je osim svjetala sa stupova nestalo i blještavilo božićnih ukrasa. Doznali smo da je kvar nastao na transformatoru, a djelatnici Elektre Križevci brzo su ga uklonili, dok se nije “ukopčao” drugi transformator.

 Svjetlo u gradu ponovno je normalizirano oko 19.30 sati, ali unatoč tome, kratkotrajni “blackout” na samom ulazu u godinu bio je “okidač” Križevčanima da na Facebooku komentiraju kako godina u gradu baš i nije blistavo započela. Isto se dogodilo i dan poslije, jer je u ponedjeljak u 22.08 sati, kako je danas javio lokalni radio, došlo do kvara na jednoj trafostanici, uslijed čega je veći dio Križevaca bez struje bio do 23.30 sati, kad su HEP-ovci sanirali kvar.

Ivan Šafran iz križevačke Elektre objasnio je da je nestanak struje i ispad iz sustava uzrokovao ulaz glodavaca u dvije trafostanice Križevci 35 i Križevci 110.
– Već su znali dolaziti do trafostanica, ali je rijetkost da glodavci baš uđu u trafostanicu, još nismo utvrdili način kako su dospjeli tamo, no aktivirana je zaštita i srećom nije došlo do većih oštećenja na sustavu i postrojenjima koja su ipak skupa. Neobično je doista da u roku od dva dana na dva mjesta s kojih se grad opskrbljuje električnom energijom nestane struje. Potrošači neće imati posljedica – objašnjava Šafran.

Govoreći o počecima, kuriozitet je i to da se sugrađanima, nakon dugo godina, u prvim trenucima Nove godine nije prigodnim riječima obratio i sve najbolje im zaželio gradonačelnik Branko Hrg (HSS). Umjesto njega, tu čast i obvezu preuzeo je njegov zamjenik Stjepan Peršin (HDZ). (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.