Potpisan predugovor o gradnji doma za starije u Križevcima

ZAGREB – Kao što je na križevačkom Gradskom vijeću prilikom dobivanja suglasnosti bilo i najavljeno, već je došlo do potpisivanja predugovora o prijenosu prava građenja Doma za starije osobe na zemljištu bivše vojarne. U Zagrebu su ga potpisali gradonačelnik Branko Hrg i direktor tvrtke M.A.D. Consulting&Investment Group Karl Schmidt.
Prema potpisanom ulagač se obvezao u roku pet mjeseci ishoditi lokacijsku dozvolu te predstaviti idejno rješenje Doma za starije i nemoćne, a kao okvirni datum završetka izgradnje doma u M.A.D Consultingu navode kraj iduće godine. Predstavnici tvrtke najavili su skrb o korisnicima po najnovijim standardima, što znači da će buduća ustanova imati svoju fizijatriju, a zbog što bolje i jednostavnije komunikacije i kretanja, zgrada će imati 2400 četvornih metara u jednoj etaži.

Iz M.A.D.-a su najavili da će dom biti koncipiran za aktivne osobe treće životne dobi, pa će u njemu biti organizirane različite glazbene, plesne i likovne radionice, te drugi programi koji će tražiti sudjelovanje korisnika.
Osim smještaja stotinu osoba treće životne dobi, budući dom značio bi i otvaranje najmanje 30 radnih mjesta, a da cijela priča doista nije šuplja govori i činjenica kako iza cijeloga projekta na određen način stoji i ugledna tvrtka Bauerfeind, kojoj je jedna od glavnih djelatnosti opremanje domova za starije. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.