Pankretić donio ugovore o gradnji vodovoda oko grada

KRIŽEVCI – U Križevcima je svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen 759. rođendan grada. Protokolarnom okupljanju u velikoj dvorani Hrvatskoga doma prethodio je radni skup, potpisivanje ugovora koji jamči gradnju novih metara vodovodne mreže. Potpisali su ga potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić, u ime izvođača radova, tvrtke Palir, direktor Marinko Babić i gradonačelnik Branko Hrg.
– Radi se o o poslu na izgradnji vodovoda u naseljima Apatovec, Sveti Martin, Prikraj i Špiranec. Riječ je o programu vrijednom 2 milijuna 249 tisuća kuna, o projektu koji je potpisan između Grada Križevaca i Ministarstva regionalnog razvoja iz programa EIB2, pojasnio je B. Hrg.

Suradnju s Križevcima ministar Pankretić ocijenio je plodnom i uspješnom, a to potkrijepio i iznosom kuna koje će ove godine stići iz njegovog resora.
– Kada zbrojimo sve u 2011. godini, to je 15 milijuna kuna direktnih investicija, koje će prouzročiti još vrlo velike investicije u budućnosti, gotovo skoro 30-ak posto izvornog proračuna Grada Križevaca. Stoga se suradnja stvarno može nazvati izuzetno dobrom, rekao je B. Pankretić.

Vodovod u četiri križevačka prigradska naselja gradit će se omjerom ulaganja Ministarstva regionalnog razvoja i Grada 60 prema 40, a zanimljivo je da će vodu iz javnog sustava konačno dobiti i Apatovec, u kojem je još 1842. otkriven izvor mineralne vode, od 2004. godine u pogonu je velika tvornica za proizvodnju mineralne i izvorske vode, a mještani je ipak sve do sada zaobilazio vodovod.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.