Građani nas se ne moraju plašiti, mogu nas uvijek zvati za pomoć

Policija u Klubu – križevačke snage reda i sigurnosti na festivalskoj tribini uz Dan borbe protiv policijske brutalnosti

Policajci su u Klubu kulture govorili su o svom djelovanju, odnosu s građanima, svemu što i njih tišti kao obične građane

Nakon umjetnika svih vrsta konačno je u križevački Klub kulture ušla i – policija. No, nisu banuli u uniformama, nego svratili u miru i civilu, sudjelujući na tribini festivala Culture Shock, uz Dan borbe protiv policijske brutalnosti. Govoreći o provođenju reda i mira, križevačke sigurnosti i postupanju kod kaznenih djela i prekršaja, pokazali su i “brutalnu” iskrenost, na čemu se načelnik PP Križevci Abel Car čak i ispričavao, no njegova upozorenja o opasnosti držanja oružja kod kuće, dokumentirana iskustvom s preklanjskog četverostrukog ubojstva, kao i informacije o praćenju mreže dilera i korisnika kokaina na križevačkom području, zapanjila su posjetitelje.

Otvoren je bio u priznanju da se u karijeri načelnika susreo i s političkim pritiscima da zaposli neke ljude, što nije dopuštao, šaljući poruku da korupcija kod njih ne “stanuje”. Car je istaknuo i da ne bi bilo dobro da policija uvijek bude represivna, već mora djelovati i preventivno, kako bi ulijevala povjerenje javnosti.

Kontakt-policajac Pero Baričević napomenuo je da u 20 godina prakse nikoga nije tukao ni udarao, spomenuvši da “tuče riječima, a ne rukama”, a najveće mu je priznanje kad ga građani zovu i zahvaljuju na brizi.

Mladi Damir Šoštarić i Tea Kovačić objasnili su vršnjacima da im je provođenje zakona svetinja, a oba naraštaja križevačkih plavaca objasnili su da ih u poslu pokreće adrenalin, ali da i njih osobno potrese nečija tragedija. (VL)
 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.